Slovan doma nestačil na Dinamo Minsk

TASR, SITA, TA3
28.1.2013 21:25

Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v pondelňajšom zápase KHL na domácom ľade s bieloruským Dinamom Minsk tesne 1:2. Skóre duelu otvoril v 5. minúte Lukáš Krajíček, na 2:0 pre hostí zvýšil Tim Stapleton.

Slovan doma nestačil na Dinamo Minsk
SITA

Slovenský nováčik našiel recept na prekonanie Larsa Haugena až v polovici zápasu, keď na 1:2 znížil svojím premiérovým zásahom v drese belasých Tomáš Mojžíš. Vyrovnania sa však domáci nedočkali a pripísali si tak druhú domácu prehru v priebehu dvoch dní.

Zverenci trénera Rostislava Čadu odohrajú ďalší súboj v rámci záverečnej domácej šnúry v základnej časti KHL v piatok o 19.00, keď privítajú Viťaz Čechov.

Slovan Bratislava - Dinamo Minsk 1:2 (0:2, 1:0, 0:0)
Góly: 30. Mojžíš - 5. Krajíček (Laine, Drozd), 9. Stapleton (Karalahti). Rozhodcovia: Gašilov, Kadyrov - Metalnikov, Sirotkin (všetci Rus.), vylúčení: 6:6 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 10.055 divákov
Slovan Bratislava: Janus - Sersen, Sigalet, Tabaček, Mojžíš, Švarný, Mihálik - Miklík, Bližňák, Vondrka - Svatoš, Kytnár, Bartovič - Kukumberg, Ölvecký, Hudáček - Daňo, Mikúš, Bakoš
Dinamo Minsk: Haugen - Karalahti, Denisov, Krajíček, Niskala, Murphy, Goroško, Nogačiov - Irgl, Stapleton, Platt - Meleško, Kitarov, Kulakov - Drozd, Staš, Michaľov - Lopačuk, Pivko, Laine

Slovanisti rovnako ako v predchádzajúcom stretnutí s Čerepovcom nezachytili úvod a už v 5. minúte prehrávali 0:1. Stapleton ešte z rýchleho brejku nenamieril presne, ale Niskala po Laineho prenechaní puku sa už z medzikružia nemýlil, gól nakoniec priznali Krajíčkovi. Belasí v prvej tretine prenikali do útočného pásma iba s veľkými ťažkosťami a zmohli sa len na strely z diaľky. V 8. minúte pálil pri ojedinelom protiútoku spoza kruhov tesne nad Kukumberg. O minútu neskôr sa dopustili belasí ďalšej zbytočnej straty puku v strednom pásme, nasledovalo rýchle prečíslenie, ktoré uzavrela milimetrovo presná strela Stapletona medzi Janusove betóny - 0:2. Domáci si potom vydýchli, keď pri Sersenovom vylúčení netrafil v presilovke po prihrávke Kulakova v ideálnej pozícii dobre puk Meleško. Janus bol v plnej permanencii, spoza bránky sa ho snažil prekonať Platt, potom zastavil aj jedovku Michaľova. Prvú peknú kombináciu predviedli Čadovi zverenci až v 17. minúte, Haugen vyrazil Bakošov strelecký pokus i následnú dorážku Preisingera. Vzápätí si domáci zahrali presilovku, ktorú strávili prakticky celú v útočnom pásme, no k vážnejšiemu ohrozeniu súperovej bránky sa nedostali.

Druhá dvadsaťminútovka sa začala mohutným náporom Slovana. Najprv Bakoš pripravil ideálnu parketu Daňovi, ktorý sa zoči-voči Haugenovi ukľučkoval, o pár sekúnd neskôr sa dostali domáci do prečíslenia 2 na 1, Bližňák zobral zodpovednosť na seba, no nórsky gólman jeho pokus kryl. Čisté konto si držal aj po Kytnárovej šanci a nepochodil pred ním ani Daňo, keď pri jeho bekhendovom pokuse žiarila Haugenova lapačka. Slovan sa dočkal až v 30. minúte, keď sa obranca Mojžíš pri mantineli zbavil dvojice protihráčov a presnou strelou k žrdi znížil na 1:2. Zápas dostal nový rozmer, hra nabrala tempo a diváci si v týchto momentoch prišli na svoje. V polovici stretnutia prežil Slovan bez ujmy 91-sekundové oslabenie o dvoch hráčov a následne spustil ďalší drvivý tlak. V 38. minúte mal po Svatošovej prihrávke vyrovnanie na hokejke Kytnár, no tiesnený nedokázal doraziť puk do poloprázdnej bránky Dinama. Na druhej strane Janus vyrazil štipľavý pokus Krajíčka. V závere tretiny sa ocitol v sľubnej pozícii Bližňák, no volil zbytočnú prihrávku na Miklíka.

Svižný hokej pokračoval aj v tretej časti. V 42. minúte Janus kryl delovku Laineho, na opačnom konci klziska Vondrka nabil Sersenovi, no Haugen chytil puk do náručia. V presilovke Slovana zlikvidoval brankár Dinama aj tvrdý príklep Kukumberga. Hru v týchto momentoch rozkúskovali časté vylúčenia, aj kvôli čomu sa domáci tím nevedel dostať do správneho tempa. V 50. minúte nenašiel šťastie v koncovke Ölvecký, o päť minút neskôr spálil tutovku aj Svatoš. Na druhej strane mohol definitívne rozhodnúť Stapleton, ktorý sa po Sersenovom kikse rútil sám na Janusa, brankár Slovana bol ale na mieste. Belasí sa už vyrovnania nedočkali a pripísali si tak druhú domácu prehru v priebehu dvoch dní.

Výsledky pondelkových stretnutí KHL


Chabarovsk - Spartak Moskva 1:2 (1:1, 0:1, 0:0) - Branko Radivojevič 1+0, Ján Lašák (obaja Spartak) mal 34 úspešných zákrokov.
Novokuzneck - Dinamo Riga 3:1 (2:0, 1:1, 0:0)
Novosibirsk - Doneck 2:5 (0:1, 2:2, 0:2) - Peter Podhradský 0+1, Ján Laco (obaja Doneck) mal 30 úspešných zákrokov.
Ufa - Chanty-Mansijsk 5:4 (2:1, 3:1, 0:2) - Štefan Ružička (Ufa) 1+0
Kazaň - Astana 2:4 (1:1, 1:2, 0:1)
Jaroslavľ - Nižnij Novgorod 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Nižnekamsk - Omsk 1:4 (0:0, 1:3, 0:1)
Petrohrad - Čeľabinsk 5:1 (1:1, 1:0, 3:0)
Čechov - Jekaterinburg 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
Dinamo Moskva - Magnitogorsk 2:1 po samost. nájazdoch (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0, 1:0)
Lev Praha - Čerepovec 5:4 (0:3, 3:1, 2:0)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok