NHL: Tatar strelil svoj 200. gól, Ružička asistoval, Ovečkin prekonal Howea

ta3 tasr
24.12.2022 08:59

Slovenský hokejista Tomáš Tatar strelil v noci na sobotu svoj jubilejný 200. gól v základnej časti NHL, ku ktorému pridal aj asistenciu. Jeho New Jersey však prehralo doma s Bostonom 3:4. Tatara vyhlásili za druhú hviezdu zápasu. Bodoval aj Adam Ružička, ktorý asistenciou prispel k triumfu Calgary na ľade Anaheimu 3:2 po predĺžení. Hviezdou noci bol Alexander Ovečkin, kapitán Washingtonu zaznamenal pri víťazstve nad Winnipegom (4:1) svoj 801. a 802. gól v profiligovej kariére a posunul sa na druhé miesto historického poradia strelcov, keď prekonal legendárneho Gordieho Howea (801).

NHL: Tatar strelil svoj 200. gól, Ružička asistoval, Ovečkin prekonal Howea
TASR/AP

Ovečkin si proti Jets pripísal okrem dvoch gólov aj jednu asistenciu. Capitals hrali stále bez zraneného slovenského obrancu Martina Fehérváryho.

Tatar v zápase proti Bostonu znížil v 52. minúte na 2:4, keď dorazil do odkrytej bránky strelu Brendana Smitha tečovanú Nicom Hischierom. Bol to jeho deviaty gól v prebiehajúcej sezóne. Slovenský krídelník o necelé štyri minúty pridal aj asistenciu pri presnom zásahu Jegora Šarangoviča. Tatar je v poradí dvanásty Slovák, ktorému sa podarilo streliť 200 gólov v NHL. Proti Bruins odohral 18:49 min, zapísal si aj plusku a vyslal tri strely na bránku.

Ružička v dueli s Ducks nabil v 5. minúte obrancovi Michaelovi Stoneovi, ktorý delovkou z prvej od modrej čiary rozvlnil sieť. Pre slovenského útočníka to bola 14. asistencia a 20. kanadský bod (6+14) v sezóne, v ktorej odohral 25 zápasov. Bodoval v treťom stretnutí za sebou. Nastúpil vo štvrtom útoku Flames, odohral 11:39 min, zaznamenal plusový bod, vyslal tri strely na bránku a inkasoval dve trestné minúty za podrazenie.

Montreal s Jurajom Slafkovským prehral v Dallase 2:4. Slovenský útočník nastúpil v druhom útoku hostí, počas 13:02 min na ľade nebodoval, rozdal tri bodyčeky a zblokoval dve strely súpera.

výsledky NHL:

Washington - Winnipeg 4:1, Carolina - Philadelphia 6:5, New Jersey - Boston 3:4 /TATAR za domácich 1+1/, New York Islanders - Florida 5:1, Nashville - Colorado 2:3 pp, Dallas - Montreal 4:2, Chicago - Columbus 5:2, Edmonton - Vancouver 2:5, Arizona - Los Angeles 2:1 pp a sn, Anaheim - Calgary 2:3 pp /RUŽIČKA za hostí 0+1/, Vegas - St. Louis 5:4 pp a sn, Ottawa - Detroit /odložené/, Buffalo - Tampa Bay /odložené/

Pre nepriaznivé počasie sa z pôvodného programu neodohrali zápasy Buffalo - Tampa Bay a Ottawa - Detroit.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok