Španielska polícia rozbila gang, ktorý pašoval drogy a vydával ich za pomoc Ukrajine

TA3 TASR
5.12.2022 17:04

Španielska polícia v pondelok oznámila, že rozbila gang pašerákov marihuany, ktorí túto drogu rozvážali po Európe, pričom predstierali, že ide o zásielky humanitárnej pomoci pre Ukrajinu. Informovala agentúra AFP.

Španielska polícia rozbila gang, ktorý pašoval drogy a vydával ich za pomoc Ukrajine
TASR/AP

Polícia pri zásahoch, ku ktorým došlo na viacerých miestach Andalúzie, zatkla 30 podozrivých osôb vrátane Španielov, Ukrajincov, Nemcov a Maročanov.

Pašovaná marihuana bola v kartónových škatuliach tváriacich sa ako humanitárna pomoc pre Ukrajinu. Prevážali ich v dodávkach registrovaných na Ukrajine a podľa polície preto pôsobili ako konvoj s pomocou. Mohli sa tak počas cesty po Európe ľahko vyhnúť hraničným aj policajným kontrolám.

Polícia činnosť gangu odhalila v prímorskom andalúzskom regióne Costa del Sol. Identifikovala tu skupinu Ukrajincov, ktorá zhromažďovala rozsiahle množstvo marihuany a uskladňovala v meste Mijas.

Pri raziách v provincii Málaga, ako aj andalúzskych mestách Granada, Córdoba či Sevilla, skonfiškovala polícia 800-tisíc eur, šesť strelných zbraní a 2500 rastlín marihuany. Zadržané osoby obvinili z viacerých trestných činov vrátane obchodovania s drogami, členstva v zločineckej organizácii, či nelegálnej držby zbraní.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok