NHL: New Jersey Devils vyhrali na domácom ľade aj zásluhou Tatara, zo Slovákov v NHL sa blysol Ružička

ta3 tasr
11.11.2022 07:22

Slovenský hokejový útočník Tomáš Tatar zaznamenal svoj druhý gól v sezóne NHL. Prispel tak k víťazstvu New Jersey Devils doma nad Ottawou Senators 4:3 po predĺžení. Zo Slovákov sa v noci na piatok predstavil ešte útočník Adam Ružička, no Calgary prehralo v Bostone 1:3.

Tatar otvoril skóre duelu v 5. min. Súboj rozhodol v piatej minúte predĺženia svojim druhým gólom v zápase v presilovke Nico Hischier. New Jersey zvíťazilo ôsmykrát v sérii a má tretiu najlepšiu bilanciu v lige. Ružička sa predstavil v prvej formácii a strávil na ľade 17:53 min, čo je jeho osobný rekord. Calgary však neuspelo siedmykrát za sebou.  

Ružička sa predstavil v prvej formácii Flames a strávil na ľade 17:53 min, čo je jeho osobný rekord. Calgary však neuspelo siedmykrát za sebou a prežíva šiestu najhoršiu sériu v klubovej histórii. Negatívny rekord je 11 prehier. Rozdielový gól Bruins strelil necelé dve minúty pred koncom druhej tretiny obranca Charlie McAvoy, ktorý tak úspešne oslávil sezónny debut a dostal svoj tím do vedenia 2:1. Elitný obranca vynechal úvodných 13 zápasov, pretože v lete absolvoval operáciu ramena. Boston vyhral desiaty zápas v sezóne, prispeli k tomu aj David Pastrňák (1+1) a Linus Ullmark (31 zákrokov). “Hráme veľmi dobre ako tím, nie je to len o jednotlivcoch. Na ľade nič nevypustíme a potom prichádzajú aj výsledky,” povedal Ullmark.

Carolina zdolala Edmonton vysoko 7:2, keď sa tromi gólmi blysol Andrej Svečnikov. Ruský útočník zaznamenal druhý hetrik v kariére, ten prvý dosiahol takisto proti Oilers 20. októbra. Naposledy dal v klubovej histórii dva hetriky v jednej sezóne rovnakému klubu Sami Kapanen (1997-98 tiež proti Edmontonu). Tretím gólom sa 22-ročný Svečnikov navyše dostal na métu 100 presných zásahov v kariére. “Som rád, že som strelil 100. gól na domácom ľade. Je to skvelé,” povedal Svečnikov. Vydarený sezónny debut zaznamenal v bránke Hurricanes Piotr Kočetkov, ktorý kryl 20 striel. Do štatistík sa zapísali napriek prehre obe veľké hviezdy Oilers, Connor McDavid (1+1) bodoval v deviatom zápase za sebou, Leon Draisaitl asistenciou natiahol sériu s bodom na desať duelov.

Špeciálny večer

Špeciálny večer zažil útočník Jack Eichel, ktorý hetrikom a asistenciou výrazne prispel Vegas k víťazstvu 7:4 v Buffale. Eichel sa proti Sabres, kde strávil prvých šesť sezón kariéry, predstavil druhýkrát, ale premiérovo bodoval. Jeho odchod z Buffala sa neniesol v priateľskom duchu, čo mu fanúšikovia Sabres dali patrične najavo a pri každom jeho pobyte na ľade sa z tribún ozývalo bučanie. Americký útočník putoval do Vegas 4. novembra 2021 výmenou za Alexa Tucha a Peytona Krebsa. “Som štastný, že sme tu vyhrali a natiahli úspešnú sériu,” povedal Eichel, ktorý zavŕšil hetrik osem sekúnd pred koncom do prázdnej bránky presnou strelou z celého klziska. Vegas prežívajú skvelý štart do sezóny, vyhrali deviatykrát za sebou.

Sériu ôsmich prehier ukončili hokejisti St. Louis, keď zdolali doma San Jose 5:3. Víťazný gól dal v 49. minúte švédsky obranca Cale Rosen a otvoril si strelecký účet v sezóne. “Bol to boj, ale konečne sme vyhrali. Musíme na tom stavať,” povedal tréner Blues Craig Berube. Sharks prehrali piaty zápas v rade. Za hostí mal dve asistencie Erik Karlsson a stal sa prvým obrancom v histórii NHL, ktorý v prvých 15 zápasoch sezóny strelil aspoň 10 gólov a pridal 10 asistencií.

New York Rangers vyhrali vďaka skvelej tretej tretine v Detroite 8:2. Po štyridsiatich minútach bol stav nerozhodný 2:2, ale “jazdci” dali v záverečnej tretine šesť gólov a zastavili sériu troch prehier. Dvakrát skóroval Mika Zibanejad, štyri body za gól a tri asistencie zaznamenal obranca Adam Fox. “Streliť šesť gólov v jednej tretine je samozrejme skvelé, ale ja som spokojný s výkonom v celom zápase,” povedal tréner Gerard Gallant.

Najlepší tréner

Columbus zdolal Philadelphiu 5:2 a zastavil sériu piatich prehier. Blue Jackets tak pokazili návrat trénerovi Johnovi Tortorellovi, ktorý viedol “modrokabátnikov” šesť sezón (2015-2021) a v počte víťazstiev je historicky najlepším trénerom klubu. Tortorella po zápase pred médiá nepredstúpil, na tlačovú konferenciu poslal asistenta Brada Shawa. K víťazstvu prispel dvomi gólmi a asistenciou Johnny Gaudreau, dvakrát skóroval Boone Jenner a bilanciu 1+1 mal obranca Zach Werenski, ktorý však nedohral duel pre zranenie členka.

Karel Vejmelka chytil 24 striel a druhým shutoutom v kariére pomohol Arizone k víťazstvu 2:0 na ľade New Yorku Islanders. Coyotes vyhrali tretíkrát za sebou, aktuálne sú na 14-zápasovom tripe na klziskách súperov. Bezgólový stav zmenil v úvode tretej tretiny Travis Boyd, do prázdnej bránky poistil víťazstvo Jack McBain.

Obhajca Stanley Cupu Colorado zdolalo doma Nashville 5:3, po dva góly strelili Mikko Rantanen a Logan O’Connor. Nathan MacKinnon nastúpil na 650. zápas v drese Avalanche a na 10. mieste klubovej histórie vyrovnal zápis bývalého slovenského útočníka Antona Šťastného. Hokejisti Los Angeles vyhrali nad Chicagom 2:1, keď 1,4 sekundy pred koncom predĺženia rozhodol Kevin Fiala.

NHL  - výsledky:

  • Buffalo - Vegas 4:7
  • Columbus - Philadelphia 5:2
  • New Jersey - Ottawa 4:3 pp
  • Carolina - Edmonton 7:2
  • Boston  - Calgary 3:1
  • Detroit - New York Rangers 2:8
  • New York Islanders - Arizona 0:2
  • St. Louis - San Jose 5:3
  • Colorado - Nashville 5:3
  • Los Angeles  - Chicago 2:1 pp

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok