FOTO: Podujatie Za dúhové Slovensko: Sme v tom spolu, láska musí zvíťaziť, odkazujú organizátori

ta3
13.10.2022 18:40

Tragédia, ktorá sa stala v stredu večer na Zámockej ulici v Bratislave hlboko zasiahla Slovákov. Útočník tam usmrtil dve osoby a jednu zranil. Na podporu LGBT komunity sa vo štvrtok konalo na Námestí SNP v Bratislave zhromaždenie Za dúhové Slovensko. Jeho cieľom bolo vyjadriť odmietnutie nenávisti a víťazstvo lásky. Na zhromaždení sa zúčastnili aj niektorí politici a verejne známe osoby. Zastúpenie mala aj ta3, na miesto prišiel moderátor V politike Richard Dírer.

"Hnevám sa. Hnevám sa na celú spoločnosť, že sme to nechali zájsť až takto ďaleko. Hnevám sa na politické špičky, ktoré nenávisť používajú ako nástroj v kampani a rozdeľujú spoločnosť. Hnevám sa na nevymožiteľnosť práva, kedy politik za šírenie tej istej nenávisti, ktorej je plný ten odporný manifest toho odporného vraha, dostane len podmienku. Hnevám sa na túto krajinu, lebo zvlčila, otupela a zľahostajnela k zlu. Hnevám sa, že tento štát nevie menšinám zabezpečiť nie len základné práva, ale ani bazálny pocit bezpečia," povedal jeden z rečníkov. 

"Žili sme v ilúzii, že sme slušná krajina, ale Slovensko nikdy nebolo slušné," povedala na zhromaždení umelkyňa B-Complex. Zhromaždenia a neskoršieho sprievodu sa zúčastnili aj viacerí politici, medzi nimi Jana Bittó Cigániková, Miroslav Žiak, Juraj Krúpa či Ondrej Dostál. Podporiť LGBT komunitu prišli aj herečka Zuzana Fialová a moderátor ta3 Richard Dírer.

Organizátori v pozvánke na podujatie uviedli, že žiadajú od vlády okamžité proinkluzívne opatrenia v školstve, podporu pedagógov a výchovy detí k ľudskosti. Na zhromaždení medzi prítomnými kolovala aj petícia za vyššiu informovanosť v školách.

Sprievod viedol z Námestia SNP pred podnik Tepláreň, kde strelec zavraždil v stredu večer dvoch ľudí a jednu osobu zranil.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok