V našej politike je všetko rozvrátené, uviedol bývalý predseda parlamentu Hrušovský

ta3/PG
11.10.2022 15:58

Bývalý predseda Národnej rady Slovenskej republiky Pavol Hrušovský si myslí, že cesta zo súčasnej politickej krízy existuje, ale je tŕnistá a ťažká. Boris Kollár by mal podľa neho zvolať predsedov poslaneckých klubov, aby bol parlament znova uznášaniaschopný. Mikuláš Dzurinda bol podľa jeho slov brilantný politik, ale svoj vrchol už dosiahol. Uviedol to v relácii Tak takto?! na ta3.

Bezpečnostný rozklad štátu: Premiér sa podľa Hrušovského nepotrebuje radiť v utajení
TASR/Jakub Kotian

Bývalý predseda národnej rady Pavol Hrušovský povedal, že by sa mu ani len nesnívalo, že po 30 rokoch, ktoré si pripomenieme od vzniku SR, sa dostaneme do situácie, kedy zlyhávajú najvyššie ústavné orgány. "Nie je možné, aby predseda parlamentu zvolal schôdzu a poslanci druhýkrát odmietli rokovať," znepokojil sa.

Tŕnistá a náročná cesta

"Občania sa nemôžu spoľahnúť, že sa budú prijímať dobré rozhodnutia, ktoré im uľahčia život," vyhlásil. Súčasná vláda podľa jeho slov vyvoláva obavy a strach a ako ďalej uviedol, krajina nemôže takto fungovať aj naďalej. "Vidím, že je tu veľa ctižiadostivých, ambicióznych, ale zároveň nepripravených ľudí, ktorí by chceli zo dňa na deň byť v ústavných funkciách," povedal bývalý predseda KDH. 

Podľa neho je nutné rešpektovať autority a uprednostniť rozum pred emóciami. Myslí si, že občania začínajú mať obavy hraničiace so strachom a podľa jeho slov je dvojnásobná neuznášaniaschopnosť parlamentu niečo, čo by sa nemalo v zastupiteľskej demokracii stať.

Cesta von zo súčasnej politickej krízy podľa Hrušovského existuje. "Cesta je tŕnistá a ťažká, ale stále tu je," zamyslel sa. Dodal, že iniciatívu by mal prevziať predseda NR SR. "Musí si zvolať predsedov poslaneckých klubov a nie odkladať rokovania, lebo o týždeň to môže dopadnúť rovnako a takto sa štát nedá spravovať," vyhlásil. 

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok