Tak takto?!: Zablokovaný parlament a rokovania o predčasných voľbách v zákulisí. Ako vidí vládnu krízu bývalý šéf NR SR Hrušovský?

ta3
11.10.2022 09:58

Zablokovaný parlament, zákulisné rokovania, zúfalý pokus OĽaNO nájsť podporu pre ich zákony, čakanie na referendum aj diskusie o predčasných voľbách. Asi takto by sa stručne dala popísať aktuálna situácia na slovenskej politickej scéne. Na pozadí nedôstojného politického handlovania sa odohráva reálna dráma - inflácia, ktorá pomaly, ale isto ožobračuje občanov krajiny a posiela firmy do krachu, energetická kríza, vojna bezprostredne za našou východnou hranicou aj tichý odchod protiraketového systému, ktorý nás mal chrániť.

Bezpečnostný rozklad štátu: Premiér sa podľa Hrušovského nepotrebuje radiť v utajení
TASR/Jakub Kotian

V utorok chcel parlament rokovať o dodatku k štátnemu rozpočtu, ktorý mal priniesť finančnú pomoc ľuďom ohrozeným krízou. V piatok schôdzu o štátnej pomoci zablokovala opozícia, ktorá mala výhrady k nedostatočne zadefinovanému použitiu jeden a pol miliardy eur. Poslanci mali v utorok rokovať o pozmeňujúcom návrhu, jeho znenie však OĽaNO zaslalo až včera večer o šiestej. Šéf parlamentu sa už vyjadril, že schôdza sa zrejme presunie o týždeň a čas dovtedy využijú na intenzívne rokovania.


O aktuálnej situácii bude reč aj v dnešnej relácii Tak takto?! Hosťom Anky Žitnej bude bývalý predseda Národnej rady Slovenskej republiky Pavol Hrušovský.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok