Pri streľbe izraelských vojakov na ozbrojených podozrivých bol zastrelený palestínsky militant

ta3 TASR
25.9.2022 11:52

Izraelskí vojaci zabili v nedeľu na okupovanom západnom brehu Jordánu palestínskeho militanta, informovali palestínske zdroje. Podľa izraelskej armády vojaci strieľali na "ozbrojených podozrivých" počas rutinnej operácie.

Pri streľbe izraelských vojakov na ozbrojených podozrivých bol zastrelený palestínsky militant
TASR/AP

Izraelská armáda uviedla, že počas operácie neďaleko mesta Nábulus na severe Predjordánska zbadala skupinu ozbrojených mužov cestujúcich v aute a na motorke a spustila paľbu.

Miestna militantná skupina The Lions Den uviedla, že jeden z jej členov, Saíd al-Koni bol zabitý pri "zrážke s okupačnými silami", píše agentúra AP. Totožnosť zabitého muža potvrdilo aj palestínske ministerstvo zdravotníctva. Ako AFP pripomenula, v sobotu v oblasti Nábulusu izraelskí vojaci zabili palestínskeho vodiča. Armáda tvrdila, že vodič sa pokúsil o útok, ale podľa Palestínčanov išlo o dopravnú nehodu.

Židovský štát podniká vojenské záťahy v Predjordánsku od marca takmer na dennej báze, predovšetkým v nočných hodinách. Odvtedy boli zabité už desiatky Palestínčanov. Boli medzi nimi podozriví militanti, ale aj osoby nemajúce nič spoločné s palestínskymi partizánmi.

Izrael dobyl západný breh Jordánu, nazývaný aj Predjordánsko, spolu s katastrom východného Jeruzalema v šesťdňovej vojne v roku 1967. Palestínčania požadujú, aby sa obe tieto územia stali súčasťou ich budúceho nezávislého štátu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok