Australian open: V 1. kole súboje Cibulková vs. Bartyová a Lacko vs. Muller

TASR
11.1.2013 08:52

Slovenská tenistka Dominika Cibulková nastúpi v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open ako nasadená pätnástka proti domácej Anhsleigh Bartyovej. Lukáš Lacko si zmeria sily s Luxemburčanom Gillesom Mullerom.

Australian open: V 1. kole súboje Cibulková vs. Bartyová a Lacko vs. Muller
SITA

Magdalénu Rybárikovú čaká Španielka Garbine Muguruzová. Rozhodol o tom piatkový žreb v Melbourne. Semifinalistka Australian Open z roku 2008 Daniela Hantuchová, nasadená dvadsaťsedmička Martin Kližan i bývalá úspešná juniorka Jana Čepelová sa na úvod stretnú s kvalifikantmi.

Cibulková, ktorá na turnaji WTA v Sydney postúpila do finále dvojhry, sa s Bartyovou vo vzájomnom dueli ešte nestretla. Ak zdolá austrálsku držiteľku voľnej karty, v 2. kole narazí na víťazku duelu medzi Luxemburčankou Mandy Minellovou a kvalifikantkou.

Aj  medzi Rybárikovou a Muguruzovou pôjde o premiérový vzájomný súboj. Ak slovenská trojka prejde cez prvú prekážku, v 2. kole ju zrejme čaká nasadená trojka Američanka Serena Williamsová.

Hantuchová si v prípade postupu cez kvalifikantku v 2. kole zmeria sily s víťazkou zápasu medzi finalistkou z roku 2008 Srbkou Anou Ivanovičovou a Maďarkou Melindou Czinkovou. Lacko má s Mullerom zatiaľ bilanciu 1:1.

Vlani s ním prehral na antukovom turnaji ATP v Belehrade, no v roku 2007 ho zdolal vo finále challengeru v dánskom Koldingu. Ak si s Mullerom poradí, vyzve víťaza duelu medzi ôsmym nasadeným Srbom Jankom Tipsarevičom a Austrálčanom Lleytonom Hewittom.

Nasadená jednotka v ženskej dvojhre a obhajkyňa titulu Bieloruska Victoria Azarenková bude v 1. kole čeliť Rumunke Monice Niculescuovej, turnajovú dvojku Mariu Šarapovovú preverí v ruskom derby Olga Pučkovová. Obhajca titulu v mužskej dvojhre a trojnásobný šampión z Melbourne Novak Djokovič narazí na Francúza Paula-Henriho Matthieua.

Grandslamového rekordéra a turnajovú dvojku Švajčiara Rogera Federera otestuje ďalší francúzsky hráč Benoit Paire. Tretí nasadený Škót Andy Murray sa stretne s Holanďanom Robinom Haasem. Pre zranenie kolena v Melbourne nebude štartovať vlaňajší finalista Španiel Rafael Nadal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok