Požiar švédskeho trajektu si nevyžiadal žiadnu obeť, horieť začalo v chladiarenskom vozidle

TA3 ČTK
30.8.2022 13:18

Do švédskeho prístavu Nynäshamn dopoludnia dorazil trajekt s asi 270 ľuďmi, na ktorého palube začalo v pondelok horieť. Loď, ktorá pôvodne mierila do lotyšského mesta Ventspils, sa na švédsku pevninu nakoniec vrátila bez pomoci ťažného člna, pohybovala sa ale veľmi pomaly. Asi tridsiatka ľudí, prevažne seniorov a rodín s deťmi, bola v pondelok večer z plavidla evakuovaná, informovala švédska televízia SVT.

Požiar švédskeho trajektu si nevyžiadal žiadnu obeť, horieť začalo v chladiarenskom vozidle
Twitter/SAFETY4SEA (ilu)

Požiar na trajekte Stena Scandica vypukol v pondelok v Baltskom mori, neďaleko neobývaného ostrova Gotska Sandön. Oheň sa podarilo rýchlo uhasiť, plamene ale spôsobili výpadok prúdu a trajekt bol následne unášaný na juh ku švédskemu ostrovu Gotland, pričom hrozilo, že uviazne na plytčine.

Nakoniec sa posádke trajektu podarilo uviesť do prevádzky dva motory a plavidlo sa vydalo na sever od Gotlandu smerom k prístavu Nynäshamn. Cestou ho sprevádzal ťažný čln a pobrežná hliadka. Podľa agentúry DPA na palube vládla pokojná atmosféra a nikto neutrpel zranenia.

Na trajekte bolo v čase nešťastia 299 ľudí, z toho 241 cestujúcich. Horieť začalo v chladiarenskom vozidle na palube so zaparkovanými autami. Podľa švédskych úradov bol požiar obmedzeného rozsahu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok