SsangYong Torres sa na domácom trhu teší veľkej obľube. Môže za to aj priaznivá cena

TA3/SZ
9.8.2022 18:30

Len nedávno predstavený SUV model Torres z dielne automobilky SsangYong sa teší na domácom trhu veľkej obľube. Vďačí za to nie len nízkej cene, ale aj modernému a robustnému dizajnu. Na akej sume začína cenovka?

SsangYong Torres sa na domácom trhu teší veľkej obľube. Môže za to aj priaznivá cena
SsangYong

Novinka si ihneď po uvedení na domáci trh získala množstvo priaznivcov. Pri základnej cene v prepočte na úrovni niečo cez 20 tisíc eur sa niet čomu čudovať. V Európe bude Torres umiestnený v ponuke medzi modelom Korando a Rexton, čomu bude samozrejme prispôsobená aj cenovka, ktorá však bude určite vyššia, ako na domácom trhu. Automobilka pri predajoch v Európe musí počítať s navýšením ceny z dôvodu poplatkov za prepravu, daní a cla. Odhadom by sme si tak mohli Torres na našom trhu kúpiť od približne 30 tisíc eur. Povráva sa, že značka pravdepodobne príde na európsky trh s výhradne elektrickými verziami. Či sa táto predpoveď naplní uvidíme časom.

SsangYong SsangYong

Aktuálne je na domácom trhu značky v predaji verzia vybavená 1.5 litrovým štvorvalcom poháňaným benzínom s maximálnym výkonom na úrovni 170 konských síl a 280 Nm krútiaceho momentu. Sila motora je prenášaná buď na predné, alebo všetky štyri kolesá prostredníctvom šesťstupňovej automatickej prevodovky od firmy Aisin. Parametre zrýchlenia značka neuvádza, no podľa kórejskej normy bude benzínová 1.5ka schopná jazdiť priemerne za 8.9 litra benzínu na sto kilometrov.

SsangYong SsangYong

Úspech okrem iného potvrdzuje aj množstvo predobjednávok, ktoré sú už teraz na čísle vyše 50 tisíc. Ešte väčší úspech je však očakávaný s plne elektrickou verziou, ktorá už aktuálne prechádza vývojom a s určitosťou dorazí aj do Európy. Tá by mala byť vybavená elektormotorom s výkonom 188 koní a akumulátorom s kapacitou približne 62 kWh. Táto kombinácia bude zabezpečovať dojazd na úrovni cca 300 kilometrov. Všetko teda napovedá tomu, že sa máme na čo tešiť.

Témy: SsangYong
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok