Fiat čoskoro predstaví úplne nové SUV kupé. Naznačuje to prvý záber

TA3/SZ
2.8.2022 11:00

Taliani najnovšie vypúšťajú do sveta prvý záber zachytávajúci pripravovanú novinku v podobe SUV kupé. Ponúkne kompaktnejšie rozmery a svieži dizajn

Fiat čoskoro predstaví úplne nové SUV kupé. Naznačuje to prvý záber
Fiat

Prvý zatmavený záber ohlasujúci premiéru novinky odhaľuje pravdepodobne najdôležitejšiu dizajnovú črtu auta. Môžme vidieť v zadnej časti klesajúcu líniu strechy, takže už teraz je jasné, že Fiat pripravuje SUV kupé, ktoré však bude svojimi rozmermi vcelku kompaktné. Malo by byť totižto postavené na základoch nedávno predstaveného modelu Abarth Pulse. Novinka bude podobne ako spomínaný Abarth určená na juhoamerický trh, čo je vcelku škoda, pretože v dnešnej dobe SUV a crossoverov by mohol Fiat rozvíriť vody aj na európskom trhu.

Fiat Fiat

Je vcelku pravdepodobné, že ohlásená novinka bude priamo vychádzať z modelu Pulse, čím by rozšírila jeho ponuku o atraktívnejší a oku lahodiaci tvar karosérie. Novinka mala na trh doraziť podľa prvotných informácií už v roku 2020, no pravdepodobne z dôvodu pandémie a nedostatku komponentov došlo k odloženiu nie len sériovej výroby, ale aj samotnej premiéry.

Pod prednou kapotou uvidíme pravdepodobne menšie motory s tromi a štyrmi valcami bez akejkoľvek elektrifikácie. Práve absencia elektrickej energie v pohonnej sústave môže byť dôvodom, prečo novinka na náš trh zatiaľ nedorazí. Automobilka však oficiálne túto informáciu zatiaľ nepotvrdila, takže Fiat môže ešte stále prekvapiť. Všetky potrebné informácie by sme sa mali dozvedieť počas oficiálnej premiéry, ktorá už klope na dvere.

Témy: Fiat
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok