Hokejisti do 20 rokov sú v hre o štvrťfinále

SITA
30.12.2012 17:42

Slovenskí reprezentanti zdolali Nemecko tesným výsledkom po predĺžení.

Hokejisti do 20 rokov sú v hre o štvrťfinále
SITA

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov vyhrali vo svojom treťom zápase v základnej B-skupine majstrovstiev sveta v ruskej Ufe nad Nemeckom 2:1 po predĺžení a v pondelok od 11.00 SEČ budú bojovať v priamom súboji o postup do štvrťfinále proti USA.
Slováci sú v tabuľke na štvrtom mieste s rovnakým počtom bodov ako USA, Nemci po prehre budú definitívne bojovať v skupine o záchranu. Zverenci trénera Ernesta Bokroša nastúpili na zápas bez obrancu Patrika Lužu, ktorý v zápase s Kanadou po tvrdom ataku Anthonyho Camaru utrpel ľahší otras mozgu. Napriek výraznej streleckej prevahe po dvoch tretinách ešte Slováci prehrávali, predĺženie si však vynútili gólom Bruna Mráza na 1:1 a v nadstavení rozhodol v presilovke obranca Peter Čerešňák.
V zámorskom derby B-skupiny hráči Kanady naplno bodovali aj v treťom zápase, keď zdolali USA vďaka gólom v prvej tretine 2:1. V tabuľke sa tak vyšvihli s 9 bodmi pred domáce Rusko a v priamom súboji s ním 31. decembra sa rozhodne, kto z tejto dvojice postúpi priamo do semifinále.

Slovensko - Nemecko 2:1 po predĺžení (0:0, 0:1, 1:0 - 1:0)

Góly: 45. B. Mráz (Bagin, R. Mráz), 62. Čerešňák (Daňo, Reway) - 34. Rieder (Draisaitl, Kahun).

Rozhodovali: Nord, Sjöqvist (obaja Švéd.) - Kaderli (Švajč.), Semjonov (Est.), vylúčení: 3:7 na 2 min,

presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 42:18.
SR: Nagy - Čerešňák, Nechala, Rusina, Bagin, Bajaník, Korím, Bajaník, Búri - Mikúš, Daňo, Matis - R. Mráz, Bíreš, B. Mráz - Kolena, Reway, Uhrík - Hudec, Fujerik, Rapáč

Nemecko: Cüpper - Meirandres, Kronthaler, Ketterer, Keller, Haase, Faber, Mebus, Bar - Draisaitl, Kahun, Rieder - Latta, Uvira, Ackermann - Kretschmann, Pföderl, Tiffels - Sekesi, Pauli, Reimer

Už v tretej minúte sa slovenský tím dostal do prvej šance, keď sa pred gólmana Cüppera natlačil Kolena, ale v koncovke neuspel. Vzápätí mali Nemci výhodu presilovky pri vylúčení Nechalu, výraznejšiu šancu si však nevypracovali. Vyrovnaný duel mohol na nemeckú stranu nakloniť v 8. minúte Ketterer, jeho tečovaná strela skončila tesne vedľa bránky Nagya. O dve minúty neskôr mal najväčšiu príležitosť prvého dejstva Pauli, slovenský gólman mu ju ale tvárou v tvár zneškodnil. Slováci mali potom možnosť dvakrát hrať v početnej výhode, skóre sa však nezmenilo.
Bojovný hokej pokračoval aj po prestávke, Nemci pozorne bránili a nepúšťali súpera do šancí. v 23. minúte vyskúšal pozornosť brankára Hudec a o tri minúty neskôr sa snažil presadiť zasunutím spoza bránky Kolena. V polovici zápasu priniesla stupňujúca sa slovenská aktivita ďalšiu presilovku, v ktorej Mikúš po vydarenej kombinácii ani na dva pokusy nedokázal poslať puk do poloodkrytej bránky. O chvíľu zamieril na trestnú lavicu Fujerik a hneď po ňom aj Daňo a Nemci dlhú početnú výhodu o dvoch hráčov využili po 65 sekundách zásluhou Riedera. Nulu v kolonke strelených gólov Slováci nevymazali ani v závere druhej časti, hoci v presilovke mal najskôr veľkú šancu Richard Mráz, nebezpečne od modrej strieľal aj Bagin a Bírešov pokus zázračne do lapačky chytil brankár Cüpper.
Slováci viedli po dvoch tretinách na strely 28:14, napriek tomu museli doháňať náskok súpera. Tretie dejstvo odštartovali výrazným tlakom, z ktorého rezultoval vyrovnávajúci gól - v 45. minúte sa dostal po strele Bagina k odrazenému puku Bruno Mráz a zaznamenal svoj prvý presný zásah na šampionáte. Slovenský tím pokračoval v aktivite, ďalšiu šancu mal o chvíľu Matis. Bruno Mráz si potom vykoledoval faul, ale presilová hra nepriniesla žiadny efekt. V 52. minúte takmer dostal mladých Nemcov do vedenia Latta. Na druhej strane ale nedovolene bránil Ketterer, no Slováci ani svoju šiestu presilovku nevyužili. Štyri minúty pred koncom v dobrej pozícii zaváhal Richard Mráz, rozhodnutie mal na hokejke 145 sekúnd pred sirénou Nemec Tiffels, ale po 60 minútach to bolo 1:1.
V predĺžení priniesla aktivita Rewaya ďalšiu početnú výhodu pre Slovensko a na siedmy pokus to vyšlo, keď Čerešňák prestrelil nemeckého brankára a rozhodol o víťazstve.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok