Keď zavraždili Kuciaka, Andruskó bol stále nervózny. So Zsuzsovou sa skamarátil, uviedla svedkyňa

12.7.2022 15:11

Alena Zsuzsová a Zoltán Andruskó, ktorý je právoplatne odsúdený v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, sa skamarátili. Pred senátom Špecializovaného trestného súdu v Pezinku to v utorok uviedla bývalá priateľka Zoltána Andruskóa Szabina Prágayová. Okrem prípadu vraždy novinára súd pojednáva aj prípravu vrážd prokurátorov.

tgf
TASR/Martin Baumann

Svedkyňa podotkla, že v období, keď bol Ján Kuciak zavraždený, bol Zoltán Andruskó "stále nervózny". O vražde nemala bližšie informácie. Tvrdí, že sa všetko dozvedela, až keď si prišli po jej expriateľa policajti. Ďalej uviedla, že vedela o exekúciách svojho bývalého priateľa.

Zoltán Andruskó už skôr vyhlásil, že si mal vraždu novinára objednať Marian Kočner. Povedal, že začal spolupracovať s políciou, lebo sa bál o svoj život. Tieto obavy mal po zadržaní Zoltán Andruskó tlmočiť aj Prágayovej. "Keby to neurobil, tak by zabili aj jeho," dodala svedkyňa. V súvislosti s prípravou vrážd prokurátorov je vylúčený na samostatné konanie.

Pre prípravu vraždy súčasného generálneho prokurátora Maroša Žilinku, súčasného špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica a bývalého námestníka generálneho prokurátora Petra Šufliarskeho čelia obžalobe štyri osoby - Marian Kočner, Alena Zsuzsová, Dušan Kracina a Darko Dragič. Tomáš Szabó bol vylúčený na samostatné konanie. Objednávka na vraždy Žilinku a Lipšica mala prísť na jeseň 2017, prijať ju mala Alena Zsuzsová. Poškodení prokurátori nie sú na pojednávaní prítomní. Rovnako ani obžalovaná Alena Zsuzsová, ktorá požiadala o konanie v jej neprítomnosti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok