Haščák o Slafkovskom: Takýto hráč sa narodí raz za päťdesiat rokov

TA3
11.7.2022 20:50

Veľký úspech na drafte NHL, kde si v prvom kole kluby vybrali hneď troch Slovákov, sa bude ozývať históriou slovenského hokeja. Celkovou jednotkou sa stal Juraj Slafkovský, z druhého miesta išiel Šimon Nemec, no a z 26. pozície Filip Mešár. Na tento draft sme sa spýtali Ivana Feneša, Ota Haščáka a Tomáša Chrenka.

Haščák o Slafkovskom: Takýto hráč sa narodí raz za päťdesiat rokov
Graham Hughes/The Canadian Press via AP

Trojica hostí vyjadrila radosť nad mimoriadne úspešným draftom a pogratulovali Jurajovi Slafkovskému, Šimonovi Nemcovi a Filipovi Mešárovi. Ivan Feneš, tréner reprezentácie do 20 rokov spomínal na Slafkovského debut so slovenskou osemnástkou a dvadsiatkou. “Som rád, že jeho talent potvrdili aj zámorskí odborníci,“ povedal.

“Takýto hráč sa narodí raz za 50 rokov,“ povedal Oto Haščák, bývalý asistent generálneho manažéra reprezentácie SR a skaut v NHL. V minulosti ho porovnával s Jaromírom Jágrom, s ktorým mal Haščák skúsenosti z mladosti. Pripomínal mu ho najviac v hre v ťažkých priestoroch a v kreativite pre spoluhráčov 

Tomáš Chrenko, generálny manažér HK Nitra, označil Slafkovského a Nemca za generačné talenty. “Potvrdzuje to aj výsledok draftu, prvá a druhá pozícia,“ povedal. Vyzdvihol vzácnosť tejto skutočnosti a talent obidvoch hráčov. Tiež im zaželal dobrý rozbeh kariéry a veľa šťastia do ďalších sezón.

Feneš vyzdvihol kvalitu slovenskej extraligy. “Hokejoví odborníci zo zahraničia vidia, že kvalita na Slovensku je,“ povedal. Upozornil však, že dôležitá je konzistencia vo výchove talentov a pokračovanie v nastúpenom trende.

“Každý hráč to vidí inak,“ povedal Haščák. Zvolenie cesty podľa neho je na každom jedincovi. Dodal, že sa mu páči momentálny stav mládežníckeho hokeja. Dôležité je však podľa neho o tom presvedčiť nielen rodičov ale aj agentov.

Chrenko verí, že vychováme ďalšie hviezdy ktoré by sa vyrovnali legendám slovenského hokeja ako sú Hossa a Gáborík. “Je tu určitý náznak zlepšenia,“ vyhlásil. Zdôraznil, že dôležitá je podpora pre mladých hráčov.

Celý rozhovor s našimi hosťami si môžete pozrieť tu:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok