Sociálne siete britskej armády napadli hackeri. Na Twitteri a Youtube menili obsah

TA3
4.7.2022 10:50

Na sociálnych sieťach britskej armády sa objavila propagácia kryptomien. Twitter a Youtube totiž napadli hackeri. Hovorca armády podľa agentúry Reuters oznámil, že incident vyšetrujú.

Twitter logo 1140 px (SITA/AP)
SITA/AP

Účty britskej armády na sociálnych sieťach Twitter a Youtube čelili útoku hackerov. "Sme si vedomí narušenia armádnych účtov na sieťach Twitter a Youtube, vyšetrujeme to," uviedol krátko po útoku hovorca. Bezpečnosť informácií podľa neho berú vážne a problém riešia. Ďalšie informácie pre prebiehajúce vyšetrovanie neposkytli, píše český portál Novinky.cz.

Bežný obsah armády nahradili na nejaký čas videá s kryptomenami. Účet na Youtube hackeri premenovali na Ark Invest, čo je amrická investičná spoločnosť. Na Twitterovom účte sa zase objavili príspevky s nezameniteľnými tokenami, tie predstavujú novú podobu digitálneho vlastníctva. Keďže vznikajú ako unikáty, často lákajú zberateľov a investorov.

Armáda sa neskôr za dočasné problémy ospravedlnila. "Uskutočníme kompletné vyšetrovanie a z tohto incidentu sa poučíme," napísala na Twitteri po tom, ako nad ním opäť získala kontrolu. Twitter britskej armády má asi 363-tisíc sledujúcich a kanál Youtube má okolo 177-tisíc odberateľov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok