Izraelský osadník zabil Palestínčana z pomsty. Obeť bránila svoj dom pred Izraelčanom

TA3 TASR
21.6.2022 23:32

Izraelský osadník pobodal Palestínčana na smrť pri konflikte na okupovanom západnom brehu Jordánu, uviedli v utorok palestínske ministerstvo zdravotníctva a svedok incidentu. Informácie priniesla tlačová agentúra Reuters.

Izrael Palestína vlajky vlajka (1140px) TASR/AP
TASR/AP

Hovorca izraelskej polície povedal, že nie je jasné, kto muža bodol. Dodal, že prípad vyšetrujú, ale zatiaľ nikoho nezatkli. Palestínske ministerstvo zdravotníctva spresnilo, že osadník bodol do srdca 28-ročného muža identifikovaného ako Alí Hasan Harb.

"Dozvedeli sme sa, že osadníci prišli na naše územie. Šli sme tam - ja, Alí a traja ďalší," opísal priebeh incidentu nemenovaný palestínsky obyvateľ z dediny Iskáká neďaleko izraelskej osady Ariel v Predjordánsku. Dodal, že Palestínčania osadníkov vyhodili, tí sa však následne vrátili a jeden z nich bodol obeť nožom. Palestínske ministerstvo zahraničných vecí vraždu odsúdilo.

Počet prípadov izraelsko-palestínskeho násilia v Predjordánsku a v Izraeli v posledných mesiacoch narastá. Spojenými štátmi sprostredkované mierové rozhovory medzi oboma stranami, zamerané na zriadenie palestínskeho štátu vo východnom Jeruzaleme, v Predjordánsku a pásme Gazy, stroskotali v roku 2014 a nič nenasvedčuje tomu, že by sa mohli obnoviť.

Väčšina krajín pokladá izraelské osady z pohľadu medzinárodného práva za ilegálne - tento postoj však Izrael odmieta. 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok