Francúzsko je v strehu. Záhadné napadnutia injekciou na diskotékach vyvolávajú obavy

TA3 ČTK
6.5.2022 11:20

Vo Francúzsku sa v posledných mesiacoch objavili desiatky prípadov bodnutia najskôr injekčnou striekačkou na diskotékach, v nočných kluboch alebo na koncertoch. Napadnutí následne pociťovali nevoľnosť alebo závraty. V ich tele sa ale nenašli žiadne omamné látky, oznámila prokuratúra v Bretónsku, kde bola hlásená väčšina týchto prípadov.

diskotéka 1140 (SITA AP)
SITA/AP

"Motív činov, ktoré nie sú spojené s krádežami ani násilím, zatiaľ nie je jasný," uviedli vyšetrovatelia v Rennes. Polícia odobrala krvné vzorky niekoľkým napadnutým, ale "výsledky týchto biologických analýz sú napospol negatívne, a to ako na GHB (droga používané pri znásilnení), tak na ďalšie toxické látky," zdôrazňuje prokuratúru.

Úrady v Bretónsku zaznamenali od decembra celkom 69 prípadov, najviac ich bolo v Nantes av Rennes. Tento týždeň sa objavili tri nové prípady v Roanne, dve mladé ženy a jeden muž ohlásili po návšteve diskotéky veľkej modriny so stopou po vpichu uprostred.

Záhadné útoky budia obavy medzi mládežou, prevádzkovateľmi nočných podnikov aj medzi zdravotníkmi. Napadnutí sa nechávajú testovať na žltačku a vírus HIV a berú preventívnu liečbu proti týmto chorobám. Najmä dievčatá sa obávajú možného sexuálneho napadnutia, klesla návštevnosť diskoték. Majitelia nočných podnikov modernizujú zabezpečenie a posilňujú ochranku, poklesu návštevnosti aj tržieb až o polovicu to ale nezabránilo, píše Le Figaro.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok