Ako vyzerať skvele online: Využijete pri poradách cez videohovor aj na zoznamke

TA3/zm
13.4.2022 16:00

Telefonáty, pri ktorých sa s druhou stranou nielen počujete, ale aj vidíte, sa za posledné roky stali našou dennou realitou. Prispela k tomu bezpochyby aj pandémia, a tak sa ľudia cez videohovor zoznamovali, spájali s rodinou na druhom konci krajiny, ale najmä viedli pracovné porady. Ak chcete vyzerať na kamere skvele, osvojte si niekoľko dobrých rád.

Ako vyzerať skvele online: Využijete pri poradách cez videohovor aj na zoznamke
Pexels/Anna Shvets

Život sa presunul do online sveta, a aj keď pandémia poľavuje, videohovory nám ako moderná forma komunikácie ostanú. Takto budete vyzerať dobre na kamere telefónu či notebooku.

Dvojitá brada

Pri pohľade do zrkadla všetko v poriadku, ale keď sa vidíte na kamere, nechápete, kde sa nabrala tá dvojitá brada? Všetko je to len o nesprávnom uhle. Na kameru by ste mali pozerať smerom nahor. Nestačí ani rovnaká úroveň a pozerať sa smerom dole je vizuálny masaker.

Očný kontakt

Toto je najväčší paradox online hovoru. Ak sa pozeráte na človeka na druhej strane priamo na obrazovke, jemu sa to javí, akoby ste pohľadom uhýbali a pozerali očami všade len nie na neho. Napríklad, ak chcete prehovoriť na porade alebo zaujať nový objav z internetovej zoznamky, dôležité informácie by ste mali adresovať priamo do kamery. V takom prípade bude druhá strana cítiť s vami očný kontakt.   

Neutrálne pozadie

Je jedno, či chcete urobiť dojem na šéfa, kolegov alebo novú známosť, v každom prípade platí, že počas videohovoru by ste mali mať príjemné a neutrálne pozadie. Pohľad na haldu špinavého riadu alebo sušiak s bielizňou jednak nikoho nezaujíma, ale hlavne odpútava pozornosť a berie ju vám, takže nezanecháte dobrý dojem.   

Témy: pandémia Kamera
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok