Maserati predstavilo očakávané SUV Grecale. Aký výkon poskytne vrcholná verzia?

TA3/SZ
1.4.2022 18:30

Maserati oficiálne predstavilo druhé SUV vo svojom portfóliu. Je ním model Grecale, ktorý vo vrcholnej verzii ponúkne výkon vyše 500 konských síl. Aký motor produkuje tento vysoký výkon?

Maserati predstavilo očakávané SUV Grecale. Aký výkon poskytne vrcholná verzia?
Maserati

Talianské Maserati pod dlhých mesiacoch testovania a dolaďovania predstavilo další SUV model vo svojom portfóliu. Novinka dostala názov Grecale. Novo predstavené SUV bude hrať dôležitú úlohu v predajoch a ziskoch automobilky.

Po stránke dizajnu zaujme Grecale sviežim dizajnom, ktorý je v prednej časti tvorený najmä rozmernou maskou chladiča a LED svetlometmi, ktoré sú grafikou príbuzné tým z modelu MC20. Pri pohľade zboku si môžme všimnúť zapustené kľučky dverí, ktoré napomáhajú k zlepšeniu aerodynamiky, a taktiež aj typickú trojicu otvorov na predných blatníkoch.

Maserati Maserati

Zadok auta pôsobí veľmi elegantne. Pôsobivým prvkom sú najmä koncové svetlomety prechádzajúce z kufrových dverí až do zadných blatníkov. Nárazník je v spodnej časti taktiež vybavený aj difúzorom, v ktorom nájdeme zakomponované koncovky výfukového systému.

Pod prednou kapotou nájdeme tri rôzne motorizácie. Základ ponuky tvorí dvojlitrový štvorvalec s technológiou mild-hybrid, ktorý generuje maximálny výkon na úrovni 300 konských síl. Výkonnejší variant disponuje rovnakým motorom. Naladený je však na výkon 330 konských síl. Obe verzie majú maximálny krútiaci moment 450 Nm a dosiahnú najvyššiu rýchlosť 240 km/h.

Vrchol ponuky tvorí biturbo trojlitrový motor V6, ktorý produkuje 530 konských síl a 620 Nm krútiaceho momentu. Akcelerácia z pokoja na 100 km/h zaberie v tomto prípade 3.8 sekundy a ručička tachometra sa ústavu na hodnote 285 km/h. Samozrejmosťou je automatická prevodovka a pohon oboch náprav.

Dve najvýkonnejšie verzie majú k dispozícii v štandarde samosvorný diferenciál. Základná verzia má túto možnosť za príplatok. V interiéri zaujme dvojica displejov či športovo komfortné sedadlá. Zaujímavosťou sú ovládacie prvky auta na volante, ale aj volič prevodovky tvorený tlačidlami. Kedy však automobilka spustí sériovú výrobu je aktuálne neznáme. Pravdepodobne sa tak stane v priebehu roku 2022.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok