Delegáti Ruska a Ukrajiny hovoria o pokroku v rokovaniach. Je možné, že čoskoro dosiahnu spoločnú pozíciu

TA3 ČTK
13.3.2022 14:58

Ruský delegát pre rokovania s Ukrajinou Leonid Sluckij v nedeľu uviedol, že sa v rozhovoroch dosiahol významný pokrok a je možné, že delegácie čoskoro dosiahnu "spoločnú pozíciu." Predseda zahraničného výboru dolnej komory ruského parlamentu, ktorého citovala agentúra Ria Novosti, porovnával stav rozhovorov so situáciou , kedy sa začali, a hovoril pritom o "významnom pokroku".

O možnom pokroku v rokovaniach s ruskou stranou, ktorý by sa mohlo podariť dosiahnuť v najbližších dňoch, hovoril v dnes zverejnenom videu aj ukrajinský zástupca na rokovaniach Mychajlo Podoljak.

"Podľa mojich osobných očakávaní môže tento pokrok v najbližších dňoch prerásť v spoločné stanovisko oboch delegácií," uviedol predseda zahraničného výboru dolnej komory ruského parlamentu Sluckij. Podľa agentúry Reuters zatiaľ nie je jasné, aký by mohol byť rozsah takýchto dokumentov.

"V zásade neustúpime v žiadnych pozíciách. Rusko tomu rozumie. Začína už hovoriť konštruktívne. Myslím, že nejaké výsledky dosiahneme doslova v niekoľkých dňoch," uviedol zástupca kancelárie ukrajinského prezidenta Podoljak. Podľa neho ruská strana prestala hovoriť v ultimátach a pozorne počúva ukrajinské návrhy.

Ruská a ukrajinská strana viedli posledné tretie kolo rokovaní v pondelok v Bielorusku. Zamerali sa hlavne na humanitárne otázky a rokovania viedli k obmedzenému otvoreniu niektorých koridorov pre civilistov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok