Ruský útok zasiahol významné mesto na východe Ukrajiny, jednotky pokračujú smerom na Kyjev

TA3 TASR
11.3.2022 09:35

Ruské jednotky pokračovali v piatok vo svojej ofenzíve na ukrajinské hlavné mesto Kyjev zo severozápadu a východu.

Ruský útok zasiahol významné mesto na východe Ukrajiny, jednotky pokračujú smerom na Kyjev
TASR/AP

Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie generálneho štábu ukrajinských ozbrojených síl. Vo vyhlásení sa uvádza, že ruské jednotky sa predovšetkým snažia prelomiť ukrajinskú obranu od obce Kučari 90 kilometrov na severozápad až po obec Demydiv 40 kilometrov severne od Kyjeva.

Generálny štáb uviedol, že ruské jednotky boli zastavené vo svojom úsilí o dobytie severoukrajinského mesta Černihiv, najmä opätovným dobytím dediny Baklanova Muravijka, ktorú by ruské jednotky mohli využiť na presun smerom na Kyjev. Ruské sily blokujú mesto Charkov a pokračujú v ofenzíve na juhu okolo Mykolajiva, Záporožia a mesta Kryvyj Rih, rodného mesta ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, cituje zo správy AP.

Nepriaznivé poveternostné podmienky na Azovskom a Čiernom mori zablokovali snahy ruských jednotiek vylodiť sa na breh, dodal generálny štáb ukrajinskej armády.

Tri ruské vzdušné údery zasiahli v piatok aj významné priemyselné mesto Dnipro na východe Ukrajiny, pričom si blízko miestnej materskej školy a obytných budov vyžiadali najmenej jednu obeť, uviedol poradca ukrajinského ministra vnútra Anton Heraščenko.

Jeden z útokov podľa neho zasiahol továreň na výrobu obuvi a spôsobil požiar. Heraščenko tiež zverejnil videozáznam, na ktorom bolo vidieť záblesky nad obytnými zónami v meste, kde žije približne milión obyvateľov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok