Audi Q4 e-tron dostalo menšie vylepšenia. Čo všetko sa zmenilo?

TA3/SZ
10.3.2022 11:00

Audi vylepšilo celý modelový rad elektrického SUV Q4 e-tron. Okrem technologických vylepšení sa môžme tešiť aj na jemné dizajnové úpravy

Audi Q4 e-tron dostalo menšie vylepšenia. Čo všetko sa zmenilo?
Audi

Audi hneď v úvode roku 2022 vylepšilo modelový rad Q4 e-tron vrátane kupé verzii Sportback. Medzi najdôležitejšie vylepšenia patrí kratšia doba nabíjania pre verzie s väčšou kapacitou batérie. Modely označené ako 40,45 a 50 e-tron Quattro majú možnosť nabíjania rýchlonabíjačkou s výkonom 135 kW, čo v prípade verzie 40 e-tron znamená nabitie z 5% na 80% v priebehu 29 minút.

Pri modeloch 45 a 50 e-tron sa doba nabíjania z 5% na 80% skráti na 36 minút. Rýchlejšie nabíjanie je umožnené vďaka optimalizovanému softvéru tepelného manažmentu a regulácie batérie.

Audi Audi

V interiéri by sme po novom našli príplatkový displej systému MMI, ktorý má veľkosť až 11.6 palcu, čím ide o najväčší displej, aký kedy značka použila v sériovej výrobe. Zábavný systém obsahuje aj nové vychytávky, ako napríklad hlasový asistent Amazon Alexa, ktorý prostredníctvom hlasových povelov dokáže napríklad spravovať váš kalendár či ovládať smart zariadenia v dome. Plánovanie trasy v navigácii najnovšie ponúka zastávky na nabíjanie na základe skutočnej spotreby auta.

Audi Audi

Po dizajnovej stránke sa udiali len kozmetické zmeny. Zákazníci budú mať vo vynovenej Q4 e-tron možnosť voľby balíku Optikpaket schwarz plus, ktorý prináša zatmavené detaily, ako napríklad lišty okolo prednej masky, čierne lišty okien či čierne logo automobilky. Zatmavené označenie modelu na kufrových dverách bude voliteľné pre všetky verzie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok