Po raketovom útoku na Charkov hlásia najmenej desať obetí, pribúdajú aj zranení

TA3 TASR
1.3.2022 13:27

Pri utorňajšom ostreľovaní centra ukrajinského mesta Charkov ruskými vojskami zahynulo najmenej desať civilistov a 35 ďalších utrpelo zranenia, uviedol na Facebooku poradca ukrajinského ministerstva vnútra Anton Heraščenko.

"Trosky sa odstraňujú a obetí a zranených bude ešte viac," dodal Heraščenko. Minister zahraničných vecí Indie Subrahmanjam Džajšankar medzičasom uviedol, že pri ruskom útoku zahynul aj jeden indický občan, ktorý v meste študoval. Záchranári v meste Charkov hlásili najmenej 20 zranených, informovala britská stanica BBC s tým, že tento údaj nebolo možné nezávisle potvrdiť.

V centre Charkova došlo v utorok k ruskému raketovému útoku, ktorého terčom sa stala budova miestnej samosprávy na tamojšom Námestí slobody, informovali miestne médiá. Charkov zasiahli raketové útoky ruskej armády už v pondelok; tie si vyžiadali najmenej 11 obetí na životoch a desiatky zranených. Zničených bolo 87 obytných budov. 

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a vysoký predstaviteľ EÚ pre zahraničné veci a bezpečnostnú politiku Josep Borrell odsúdili v utorok ruské ostreľovanie civilnej infraštruktúry na Ukrajine ako porušenie vojnového práva. Zelenskyj tieto útoky dokonca označil za vojnový zločin a terorizmus.

Kremeľ prostredníctvom svojho hovorcu Dmitrija Peskova trvá na tom, že "Rusko nepodniká nijaké útoky voči civilnej infraštruktúre či rezidenčným oblastiam." Zábery z ukrajinských miest však svedčia o tom, že ostreľované sú aj obytné budovy, pripomína AFP.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok