Alfa Romeo oficiálne predstavila nové SUV Tonale

TA3/SZ
15.2.2022 18:30

Alfa Romeo predstavila štýlové kompaktné SUV, ktoré zaujme moderným športovým vzhľadom. Aké motorizácie budú k dispozícii?

Alfa Romeo oficiálne predstavila nové SUV Tonale
Alfa Romeo

Automobilka Alfa Romeo prichádza na trh s mimoriadne príťažlivým, štýlovým SUV. Po dizajnovej stránke sa novinka mierne podobá na väčšieho brata, model Stelvio. V prednej časti teda nájdeme masku v tvare písmena V, po bokoch ktorej si môžte všimnúť LED svetlomety s pôsobivou grafikou denného svietenia tvorenú tromi segmentami a funkciou matrix. Bočná línia podčiarkuje športovo ladený dizajn, ktorý dopĺňajú typické zliatinové disky kolies.

Tonale Alfa Romeo

Zadná časť je rovnako príťažlivá, ako zbytok auta, za čo vďačí najmä LED svetelnému pásu cez celé kufrové dvere, ktorý vzájomne prepája koncové LED svetlomety.

Tonale Alfa Romeo

Zaujímavosťou je použitie unikátnych NFT tokenov, ktoré budú slúžiť na zistenie servisnej histórie auta, čo pomôže najmä pri ďalšom predaji, kedy si zákazník dokáže u dílera pomocou NFT vygenerovať certifikát o údržbe a pôvode auta. Interiér je rovnako, ako exteriér ladený do športového vzhľadu. Vnútri Tonale zaujme ako prvé športový volant s veľkými páčkami manuálneho radenia prevodovky, ktoré sú napevno uchytené k stĺpiku riadenia, takže sa nehýbu spolu s volantom.

Pred vodičom nájdeme digitálny prístrojový panel s displejom o veľkosti 12.3 palca. Obrazovka infotainmentu je vybavená operačným systémom Android a 4G pripojením. Jej uhlopriečka meria 10.2 palcu. Vychytávkou je zabudovaný asistent Amazon Alexa a systém umožňujúci doručenie balíku do kufru auta, kedy vodič dokáže na diaľku odomknúť a otvoriť kufrové dvere kuriérovi.

Tonale Alfa Romeo

O pohon sa budú starať hybridné a plug-in hybridné jednotky. Hybrid bude dostupný s výkonmi 130 a 160 konských síl. V tomto prípade bude elektrickej sústave sekundovať 1.5 litrový turbo štvorvalec s automatickou prevodovkou.

Plug-in hybrid bude poháňaný 1.3 litrovým motorom, ktorý bude poháňať prednú nápravu. Elektrická sústava bude slúžiť na pohon zadnej nápravy. Systémový výkon bude na úrovni až 275 koní a Tonale by malo byť schopné prejsť v tejto verzii cca 70 kilometrov čisto na elektrickú energiu.

Akcelerácia z pokoja na 100 km/h zaberie plug-in hybridu 6.2 sekundy. Taktiež bude možnosť siahnuť po naftovom motore s objemom 1.6 litra a výkonom 130 konských síl. Sila motora bude prenášaná na prednú nápravu pomocou automatickej prevodovky a elektronického samosvorného diferenciálu.

Alfa predstavením novinky určite zaujala, keďže značka je známa tým, že nové autá predstavuje len sporadicky, no o to viac si dáva automobilka záležať a kladie veľký dôraz na maličkosti. Máme sa teda určite na čo tešiť a možno sa Taliani rozhodnú spraviť aj čistokrvnú športovú verziu QV.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok