Primátori a starostovia v okolí Sliača neskladajú zbrane. Pripravujú petíciu za referendum

TA3
11.2.2022 19:00

Primátori a starostovia miest a obcí z okolia letiska Sliač sa nevzdávajú. Napriek schváleniu dohody s USA a jej ratifikácii prezidentkou ju chcú zrušiť. Pripravujú petíciu za vypísanie referenda. Rezort obrany tomu nerozumie a tvrdí, že zbytočne znepokojujú občanov.

Stredoslovenské mestá a obce okolo letiska Sliač neskladajú zbrane ani po schválení a ratifikácii obrannej zmluvy so Spojenými štátmi. Ich zástupcovia si myslia, že zmluvu možno zrušiť referendom a pripravujú petíciu za jeho vypísanie. Hoci hovoria o apolitickosti, nevylučujú ani spoluprácu so stranami, ktoré podobné petície pripravujú.

Primátori opakujú, že napriek sľubom ministra obrany nedostali odpovede na svoje otázky a ich obavy zo zhoršenia životného prostredia v regióne pretrvávajú. Podľa rezortu o tom rozhodla vláda Petra Pellegriniho. Od starostov preto žiada, aby im predložili hlukovú štúdiu a dopady na životné prostredie, ktoré im predošlá vláda musela dať. Nespokojní starostovia opätovne volajú aj po odškodnení v súvislosti s prevádzkou letiska.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok