Rolls-Royce predstavil vylepšenú sošku Spirit of Ecstasy

TA3/SZ
9.2.2022 18:30

Rolls-Royce vylepšil sošku Spirit of Ecstasy na prednej kapote. Bude aerodynamickejšia a je určená pre nové elektromobily značky

Rolls-Royce predstavil vylepšenú sošku Spirit of Ecstasy
Rolls-Royce

Už dávnejšie sme vás informovali o chystanom, plne elektrickom Rolls-Royce, ktorý sa stane prvým elektromobilom značky. Automobilka pri tejto príležitosti ukázala vynovenú Spirit of Ecstasy, ktorá už od nepamäti zdobí prednú kapotu všetkých modelov značky. Vynovený vzhľad má minimalizovať odpor vzduchu.

Rolls Royce Rolls-Royce

Pozorné oko si všimne menšie rozmery. Po novom meria soška na výšku 82 milimetrov. V porovnaní s tou, ktorú nájdeme na autách dnes sa zmenšila o takmer 18 milimetrov. Pri detailnom pohľade si môžme ešte všimnúť, že novinka má pokrčené nohy a telo viac naklonené dopredu pri porovnaní s aktuálne používaným exemplárom.

Rolls Royce Rolls-Royce

Tieto drobné zmeny však napomohli k zlepšeniu koeficientu odporu vzduchu pripravovaného modelu Spectre, ktorý činí len 0.26. Podľa generálneho riaditeľa Rolls Royce je nová podoba úhladnejšia a ladnejšia, čím vytvára dokonalý symbol pre najaerodynamickejší model, aký kedy značka vyrobila.

Nová podoba sošky však bude určená výhradne len pre nový elektromobil značky, ktorý by sme mali spoznať už v priebehu roku 2023.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok