Reakcie na úspech Vlhovej na seba nenechali dlho čakať. Som veľmi hrdá, uviedla Čaputová

TA3 TASR
9.2.2022 09:31

Pozrite si aj reakcie osobností na triumf slovenskej lyžiarky Petry Vlhovej v stredajšom slalome na ZOH 2022 v Pekingu.

Vlhovej gratulovali aj slovenskí športovci

"Dôležité bolo, že Petrina strata nebola veľká. Stále bolo v hre akékoľvek umiestnenie vrátane medailových priečok. Pred sebou mala pretekárky, ktoré na ňu zvyčajne strácajú aj pol sekundy, takže to nemala zle rozohrané. Pretekárky, ktorým lepšie vyšlo prvé kolo, nie sú až také technické. Aj Petra mala v druhom kole maličké zaváhania, no kľúčové bolo, že zvládla náročnú pasáž s dvojbránou," reagovala Jana Gantnerová-Šoltýsová, bývalá československá lyžiarka, 5. miesto v zjazde na ZOH 1984.

Erik Vlček, rýchlostný kanoista, štvornásobný olympijský medailista v K4, uviedol, že "vyvrcholenie ženského olympijského slalomu som si nenechal ujsť. Do poslednej chvíle som veril, že Petra bude mať medailu. Aj keď po prvom kole strácala na líderku vyše sedem desatín, druhé kolo postavil jej tréner tak, aby jej vyhovovalo. Olympijské zlato je paráda, Petra ho získala zaslúžene." 

"Neviem, či k tomu treba niečo dodať. Ruku na srdce, kto jej veril po prvom kole? Nevideli sme presvedčivé prvé kolo, druhé bolo postavené viac do strany, vyštartovala, tak ako ju poznáme. Verila som, že bude zlatá, pre pretekárky pred ňou bola situácia oveľa zložitejšia. Nemala čo stratiť, mohla len získať," konštatovala Veronika Velez-Zuzulová, bývalá slovenská lyžiarka.

Martina Dubovská, česká lyžiarka, 13. miesto v súťaži povedala, že "myslím si, že Petra si to zaslúži. Je to neskutočné, zlatá olympijská medaila, klobúk dolu pred tým všetkým."

Matej Tóth, olympijský víťaz v chôdzi na 50 km z OH 2016 v Riu de Janeiru, riaditeľ VŠC DUKLA Banská Bystrica povedal, že "cítime radosť a eufóriu. Sme hrdí, že Petra je členka Vojenského športového centra DUKLA Banská Bystrica. Snažíme sa jej vytvárať dlhodobo najlepšie podmienky. Chcel by som vyzdvihnúť najmä jej mentálnu silu. Nedarilo sa jej v obrovskom slalome ani v prvom kole slalomu. Napriek tomu dokázala zajazdiť vynikajúce druhé kolo."

Miloslav Mečíř, olympijský víťaz v tenisovej dvojhre z OH 1988 v Soule reagoval: "Petre gratulujem k olympijského zlatu, veľmi jej ho prajem. Ukázala, že je veľká bojovníčka. V druhom kole predviedla výbornú jazdu a vyšvihla sa z ôsmeho miesta až na najvyšší stupienok. Pretekárky, ktoré boli po prvom kole pre ňou, boli možno trochu zviazané." 

Reagovali aj politici

"Ďakujem za fantastickú reprezentáciu Slovenska. Som na Petru Vlhovú veľmi hrdá," poďakovala Zuzana Čaputová, prezidentka SR. 

"Teším sa, že máme na ZOH v Pekingu prvý úspech pre našu krajinu," chválil Eduard Heger, predseda vlády SR.

Ivan Husár, štátny tajomník ministerstva školstva pre oblasť športu reagoval: "Petra Vlhová systémom Tom a Jerry získala v Pekingu zlato v slalome."

Anton Siekel, prezident Slovenského olympijského a športového výboru je šťastný. "Veľmi sa z toho teším, tak ako všetci športoví fanúšikovia. Samozrejme, že najväčšiu zásluhu na tomto úspechu má samotná Peťa, no musíme poďakovať aj otcovi Igorovi Vlhovi, ktorý jej vytvoril kvalitné rodinné zázemie a podporu. Jemu som mal možnosť gratulovať ako prvému." 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok