Výroba Volkswagenu e-UP! bude podľa všetkého obnovená

TA3/SZ
28.1.2022 11:00

Volkswagen už dávnejšie ukončil výrobu malého mestského elektromobilu e-UP!. Automobilka však pravdepodobne jeho výrobu opäť spustí

Výroba Volkswagenu e-UP! bude podľa všetkého obnovená
Volkswagen

Elektrická verzia malého mestského UP-u bola ideálnou voľbou pre ľudí, ktorý bývajú v meste, alebo jeho priľahlom okolí. Svojim relatívne nízkym dojazdom e-UP! dokázal skvelo pokryť krátke mestské presuny. Malé rozmery a elektrický pohon robili z neho svižné mestské presúvadlo, ktoré nebolo nikdy problém zaparkovať kdekoľvek.

Automobilka sa však rozhodla jeho výrobu spolu s koncernovými príbuznými od Seatu a Škody ukončiť. Dôvodom mal byť pripravovaný model ID.1, ktorý mal práve spomínaný e-UP! nahradiť. Rovnakú techniku, ako ID.1 bude využívať aj odvodený model z dielne Seatu a Škody, rovnako, ako v prípade UP-u.

Up Volkswagen

Aktuálne však značka s vývojom novinky mierne zaostáva. Podľa všetkého zohrala veľkú rolu pandémia a polovodičová kríza. Záujem o takýto typ auta však narastá a podľa všetkého príde ešte v prvej polovici roku 2022 k obnoveniu výroby e-UP!. Ten by sa mal aj naďalej vyrábať v bratislavskom závode VW.

Automobilka sa zatiaľ k situácii oficiálne nevyjadrila, no z dôvodu vysokého dopytu po tomto type auta by sme sa v najbližšej dobe mohli dočkať aj oficiálneho stanoviska.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok