Kurkumu využijete nielen v kuchyni: Toto dokáže obyčajné korenie s pleťou či vlasmi

TA3/zm
2.2.2022 08:00

Túto koreninu asi nemusíme nikomu obzvlášť predstavovať. Jej výnimočné, priaznivé a blahodarné účinky na náš organizmus sú nám známe a pravidelne z jej benefitov čerpáme.

Kurkumu využijete nielen v kuchyni: Toto dokáže obyčajné korenie s pleťou či vlasmi
Pexels

Vedeli ste však, že kurkuma môže byť vašou vernou pomocníčkou aj v starostlivosti o pleť či vlasy?

Kurkuma na vlasy

Ak vás trápia lupiny, skúste túto skvelú masku. Nielenže vás lupín zbaví, ale vaše vlasy vďaka nej získajú opäť lesk a zdravý vzhľad.

Postačia vám na to dve ingrediencie, a ako pri všetkom, aj tu platí, že si treba vyberať z tých najkvalitnejších. Čajovú lyžičku mletej kurkumy zmiešajte s približne pol deci až deci kvalitného kokosového, jojobového, alebo olivového oleja. Dôkladne vmasírujte do pokožky hlavy, nechajte pôsobiť asi 10 minút a následne umyte tak, ako ste zvyknuté.

Žiarivý úsmev

Kurkuma ako prvá pomoc pri bielení zubov? Na trhu je už množstvo zubných pást s jej prímesou. Vy si však môžete pripraviť svoju vlastnú bieliacu emulziu, a to jednoduchým nanesením mletej kurkumy na bežnú pastu, ktorú používate, alebo na zubnú kefku. Snažte sa, aby sa kurkuma dostala rovnomerne na celý chrup. Používajte jeden až dvakrát do týždňa a výsledky sa dostavia.

Pleťová maska

A čo tak si z kurkumy pripraviť skvelú masku na tvár? Nielenže má výrazné protizápalové účinky, ale vďaka nej bude Vaša pleť opäť vitálna a žiarivá. Do menšieho množstva kvalitného oleja pridajte pol čajovej lyžičky mletého kurkumového prášku, poriadne zmiešajte a naneste na odlíčenú, vyčistenú pleť. 

Po piatich minútach masku opatrne umyte vlažnou vodou. Vyskúšajte umývanie malým froté uteráčikom. Okrem dokonalého odstránenia masky vám pleť aj krásne premasíruje.


 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok