Prví seniori dostanú odmenu za očkovanie, Slovenská pošta začína s posielaním šekov

28.12.2021 14:45

Slovenská pošta začne od stredy posielať poukazy seniorom, ktorí majú nárok na 200 alebo 300-eurovú odmenu za očkovanie. Šeky by malo dostať prvých 20-tisíc dôchodcov. Ďalšie poukazy budú distribuovať postupne a prídu na začiatku nového roka.

Zmluva o distribúcii poukazov medzi ministerstvom financií a Slovenskou poštou začala byť účinná 23. decembra, teda tesne pred sviatkami. "V pondelok sme dostali od ministerstva databázu, ktorú sme pripravili na tlač a nechali sme si to odsúhlasiť," uviedla Jana Lukáčová z odboru komunikácie a marketingu Slovenskej pošty.

V tejto chvíli podľa nej prebieha tlač prvých poukazov, v stredu by ich už mali dostať prví seniori. "Poukaz sa vypláca do vlastných rúk, to znamená, že adresáti sa po príchode na poštu budú musieť preukázať platným občianskym preukazom," dodala.

Slovenská pošta aktuálne disponuje databázou s menami 20-tisíc adresátov. Po Novom roku očakávajú ďalšiu časť databázy, v januári a vo februári má pošta podľa Lukáčovej distribuovať okolo 900-tisíc poukazov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok