Zobudil sa už so štvrťmiliardou na účte. V Česku padla jedna z najvyšších výhier v Športke

TA3
20.12.2021 17:28

Zobudil sa a na účte mal štvrťmiliardu českých korún. V českej lotérii Športka sa podarilo vylosovať ešte v nedeľu výhercu, ktorý si na účet pripísal 250,2 miliónov korún. Keďže svoju stávku podal cez internet, výhru mu pripísali hneď na druhý deň.

lotéria žreb ticket (SITA)
SITA

"Keďže vyhral cez internet, stávkujúcemu boli peniaze automaticky pripísané na herný účet už v pondelok, a teda deň po losovaní. Sumu si musí neskôr previesť na svoj účet v banke," uviedla pre portál iDNES.cz hovorkyňa spoločnosti Sazka Veronika Diamantová. Viac informácií o výhercovi však zverejniť nechceli.

Výherca na svojom tikete uhádol všetkých šesť čísiel nedeľného prvého ťahu, a to 6, 13, 14, 15, 30 a 48. K tomu uhádol aj koncové číslo doplnkovej hry Šanca a vyhral tak piatu najvyššiu sumu v histórii Českej republiky.

Druhá najvyššia výhra v českej Športke je takmer 251 miliónov českých korún, ktorú získali manželia zo Stredočeského kraja. Obľuba v stávkovaní podľa údajov z Česka rastie. V minulom roku Česi prestávkovali vyše 393 miliárd korún, vyplýva to z údajov Generálneho finančného riaditeľstva. Objem vyplatených výhier vzrástol o 2,1 percenta na 218,2 miliardy korún.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok