Radikálny Aston Martin DBX v úprave Mansory

TA3/SZ
22.11.2021 17:00

Britský úpravca Mansory je vo svete preslávený svojimi extravagantnými počinmi. Najnovšie si firma zobrala pod drobnohľad SUV značky Aston Martin a pretvorila ho na vysokovýkonnú beštiu

Radikálny Aston Martin DBX v úprave Mansory
Mansory

Krikľavé farby, agresívne línie a výrazné aerodynamické prvky. Tak by sa dal v skratke charakterizovať nový výtvor z dielne Mansory, ktorému ako základ poslúžil SUV model od Aston Martin.

Úpravca zobral sériové DBX a vylepšil na ňom takmer všetko. Na prvý pohľad zaujme zmenený vzhľad. V prednej časti určite vášmu pohľadu neuniknú obrovské nasávacie otvory na prívod vzduchu k potrebným komponentom. Agresívny predný splitter je na pomery SUV vcelku blízko ku ceste, čo síce znižuje prejazdnosť SUV-čka terénom, no na druhej strane s takýmto kúskom by išiel mimo cestu málokto. Preto padlo rozhodnutie skôr na vylepšenie aerodynamiky, ako terénne vlastnosti.

Dbx Mansory

Ak ste si mysleli, že už viac agresívnejší dizajn neuvidíte, opak je pravdou. Zadná časť auta pôsobí mimoriadne agresívne a športovo. Vďačí za to dvojici spojlerov, z ktorých jeden vychádza z odtrhovej hrany kufrových dverí a druhý si našiel miesto nad svetelným LED pásom zadných svetiel. Do karbónového rozmerného splitteru sa úpravca rozhodol umiestniť dvojicu veľkých koncoviek výfukového systému.

Dbx Mansory

Uhlíkovými vláknami je posiate celé auto. Nájdeme ich dokonca aj na výduchoch prednej kapoty či rozšírených nástupných prahoch. Celkový vzhľad podčiarkujú rozšírené blatníky kolies.

Dbx Mansory

DBX je v sériovom stave poháňané štvorlitrovým motorom V8 s výkonom 550 konských síl. Úprava sa však dotkla nielen vzhľadu ale aj pohonného agregátu. Ten bol osadený novými turbodúchadlami a novým softvérom riadiacej jednotky. Tento zásah zvýšil celkový výkon na 800 koní a 1000 Nm. Auto je po úprave schopne zrýchliť z pokoja na 100 km/h za 3.8 sekundy a dosahuje maximálnu rýchlosť 325 km/h. O prenos výkonu na asfalt sa starajú až 24 palcové disky kolies, ktoré pôsobia už z fotiek mohutne.

Zmenou v interiéri prešlo najmä čalúnenie, ktoré má po novom krikľavé farby a vzorovanie. Interiér síce pôsobí extravagantne, no vďaka obšitiu z kože veľmi hodnotne. Koľko si však za finálny produkt úpravca vypýta aktuálne známe nie je.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok