Slovensko podľahlo domácemu výberu na Nemeckom pohári, obsadilo druhé miesto

TA3 TASR
14.11.2021 16:53

Slovenskí hokejoví reprezentanti prehrali v záverečnom zápase Nemeckého pohára s domácim výberom 1:4 a obsadili druhé miesto. Z triumfu na podujatí sa tešili Nemci, tretia priečka patrí Švajčiarsku a štvrtá hráčom Olympijského výberu Ruska.

Slovensko podľahlo domácemu výberu na Nemeckom pohári, obsadilo druhé miesto
TASR/SZĽH/Andrej Galica

Slováci mali zlý štart do duelu, keď inkasovali už po 14 sekundách z hokejky Leonharda Pföderla a druhý gól dostali v 6. minúte po strele Tobiasa Riedera. V 26. minúte znížil po individuálnej akcii Samuel Buček, no domácich poslal pred koncom druhej tretiny späť do dvojgólového vedenia Dominik Bittner. 

Nemci si v záverečnej tretine postrážili náskok a po samostatnom úniku Riedera zvýšili na 4:1. Je to ich ôsme víťazstvo na podujatí, predchádzajúce dosiahli v roku 2015. Slováci vyhrali štyrikrát, naposledy v roku 2016.

Sumár

Nemecko – Slovensko 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)

Góly: 1. Pföderl (Noebels, Rieder), 6. Rieder (Noebels), 39. Bittner (Eder), 56. Rieder – 26. Buček. Rozhodovali: Ansons (Lot.), Reneau (USA) – Hancock (USA), Merten (Nem.)

Nemecko: Strahlmeier - Nowak, Wagner, Wissmann, Müller, Fohrler, Abeltshauser, Bittner, Huss - Rieder, Pföderl, Noebels - Fischbuch, Bergmann, Loibl - Dumont, Wiederer, Uvira - Ehl, Eder, Jentzsch

Slovensko: Belányi – Čerešňák, Kňažko, Gachulinec, Rosandič, Vitaloš, Ivan, Mudrák, Koch – Mešár, Krištof, Takáč – Regenda, Roman, Holešinský – Hrehorčák, Gríger, Buček - Minárik, Šiška, Valach

Konečné poradie

1. Nemecko 9 bodov

2. Slovensko 6 bodov

3. Švajčiarsko 3 body

4. OV Ruska 0 bodov

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok