Zamestnávatelia sa budú môcť pýtať na očkovanie, oznámil Heger

9.11.2021 11:31

Zamestnávateľ si bude môcť zistiť, či je jeho zamestnanec zaočkovaný, nezaočkovaný, alebo či prekonal covid. Oznámil to premiér Eduard Heger. Následne sa zamestnávateľ bude môcť rozhodnúť, či bude svojich zamestnancov testovať na koronavírus.

"Meníme legislatívu tak, aby zamestnávateľ v prvom rade mohol zistiť, či je jeho zamestnanec očkovaný, testovaný alebo prekonaný. Ak nie je ani jedno z toho, môže sa rozhodnúť, že bude zamestnancov testovať a v takom prípade je testovanie povinný zabezpečiť," spresnil Heger na tlačovej besede.

"Opatrenia, ktoré navrhlo Konzílium a ktoré sme prerokovali minulý týždeň na koaličnej rade, sme okamžite dali prepracovať do legislatívnych návrhov," vysvetlil Heger s tým, že cez víkend na zmenách pracovali zamestnanci viacerých ministerstiev. V pondelok sa na Úrade vlády konalo dôležité stretnutie s ministerstvami zdravotníctva, vnútra a spravodlivosti, kde doladili posledné úpravy.

"Pointa je v tom, že chceme pomôcť aj ekonomike a preto, keď vidíme, že očkovaní nie sú ani zďaleka takými šíriteľmi ako neočkovaní, tak je možné, aby mali prístup k prevádzkam aj v čiernych okresoch," vysvetlil premiér.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok