Známe tváre oslavovali Halloween, niektorých by ste v maskách nespoznali

TA3
2.11.2021 14:22

Americký sviatok Halloween prenikol aj na Slovensko. Do kostýmov, ktoré k sviatku patria, sa počas uplynulého víkendu oblieklo viacero známych tvárí. Fotografie v maskách či s pomaľovanými tvárami predviedli na sociálnych sieťach slovenskí hudobníci, moderátorky aj športovci. Spoznali by ste ich?

Halloween celebritky
TASR/Jakub Kotian (ilu)

Masky, kostýmy a obdarúvanie sladkosťami. Halloween, ktorý vychádza pôvodne z keltských tradícií, sa udomácnil už aj na Slovensku. Slávi sa na prelome októbra a novembra v čase, kedy si v našich končinách pripomíname Pamiatku zosnulých a Sviatok všetkých svätých alebo tzv. "Dušičky". Do masiek a kostýmov sa zvyčajne obliekajú deti, no nevyhýbajú sa tomu ani dospelí.

Hneď tri halloweenske prevedenia ukázala na Instagrame beauty blogerka Jana Hrmová. Na jednej z fotografií si líčením vytvorila strašidelne veľké ústa s ostrými zubami, na ďalšej sa ukázala s jemnejším líčením s perlami, v treťom prevedení jej po tvári prechádzali dokreslené pavúky.

Do kostýmov sa prezliekla aj Zuzana Belohorcová spolu s deťmi, s ktorými vo videu predviedla aj krátku choreografiu.  "Každý rok to s deťmi neponecháme náhode. Halloween je jednoducho náš sviatok," napísala.

Svojich followerov sa rozhodol pobaviť aj slovenský raper Kali. Obliekol sa do dlhých bielych šiat s červenou stuhou a parochne s copmi.

S fotografiami z helloweenskej oslavy sa podelila na Instagrame aj moderátorka a modelka Jasmina Alagič Vrbovská, partnerka slovenského rapera Rytmusa. Deťom v kostýmoch rozdávala sladkosti, no najskôr ju museli, ako je to počas tohto sviatku zvykom, poriadne vystrašiť.

Halloweenskym kostýmom sa nevyhli ani slovenskí hokejisti v zámorí. Útočník Tomáš Tatar z klubu New Jersey sa s partnerkou prezliekli za postavy z kultového filmu Pulp Fiction.

Hokejista Washingtonu Capitals Connor McMichael ukázal zase fotografiu, na ktorej pózuje a lá Gandalf z Pána prsteňov s palicou a v klobúku aj jeho klubový kolega Martin Fehérváry.

Na Slovensku patrí Halloween medzi relatívne nové sviatky, ktoré sa u nás objavili intenzívnejšie po roku 2000. Je to sviatok, ktorý je na jednej strane odmietaný a nežiaduci, no na strane druhej, a to najmä u mladých ľudí, sa postupne udomácňuje aj u nás. Slávi sa v celej Európe, Severnej Amerike, Austrálii, na Novom Zélande, v Japonsku či na Srí Lanke.

Halloween je považovaný za prejav globalizácie, aj keď podľa etnologičky Kataríny Nádaskej výskumy v rámci Európy ukazujú, že v každej európskej krajine nadobúda tento sviatok svoje špecifické črty.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok