Na trh prichádza nový Lexus LX s dizajnom ako zo sci-fi filmu

TA3/SZ
19.10.2021 17:18

Lexus predstavil luxusnejšieho konkurenta legendárnej Toyoty Land Cruiser. Oplatilo sa dlhé čakanie na nový model?

Na trh prichádza nový Lexus LX s dizajnom ako zo sci-fi filmu
Lexus

Nové LX zdieľa podvozkovú platformu TNGA-F práve so spomínanou Toyotou, ktorá zaručuje vyššiu tuhosť, lepšie jazdné vlastnosti a prvotriednu bezpečnosť. Taktiež je novinka v porovnaní s predchodcom ľahšia o 200 kilogramov. Čo na aute zaujme najviac je nový dizajn, ktorý vďaka rozmernej prednej maske s vodorovnými segmentmi pôsobí veľmi futuristicky. V zadnej časti nájdeme nový nárazník, LED svetlomety a jemný spojler. Koncové LED svetlá sú vzájomne prepojené svietiacou lištou, čo len podčiarkuje moderný dizajn.

Lexus LX Lexus

Pod kapotou nájdeme už len šesťvalec s objemom 3.5 litra s technológiou twin-turbo, ktorý produkuje 415 koní a točivý moment 650Nm. Poháňané sú samozrejme všetky štyri kolesá prostredníctvom 10-stupňovej automatickej prevodovky.

Po prvýkrát v histórii modelu je k dispozícii výbava Ultra Luxury, ktorá ponúka iba 4 miesta na sedenie, no zadný pasažieri si môžu sklopiť operadlo až o 48 stupňov a taktiež odsunúť sedadlo spolujazdca, čo vytvorí väčší priestor na nohy až o 110 centimetrov. Športová výbava F-Sport obsahuje samosvorný diferenciál Torsen pre lepšie jazdné vlastnosti a taktiež upravené tlmiče. Ak ste si na nový Lexus LX robili zálusk, tak vás sklamem. Na európskom trhu sa tohto modelu pravdepodobne nedočkáme.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok