Horela covidová nemocnica v Severnom Macedónsku, počet obetí vzrástol

TA3 TASR
9.9.2021 07:31

Najmenej 14 ľudí prišlo o život pri požiari, ktorý vypukol v stredu v nemocnici pre covidových pacientov v meste Tetovo v Severnom Macedónsku.

 "V centre pre liečbu COVID-19 v Tetove sa stala obrovská tragédia. Požiar spôsobila explózia. Plamene sa podarilo uhasiť, ale mnoho ľudí prišlo o život," napísal na sociálnej sieti Twitter tamojší premiér Zoran Zaev. Pozostalým po obetiach vyjadril úprimnú sústrasť aj minister zdravotníctva Venko Filipče. Ten v príspevku na Twitteri uviedol, že že lekári sa snažia zachrániť "životy viacerých zranených".

Miestne médiá medzičasom zverejnili zábery z obrovského požiaru, ktorý vypukol v nemocnici na západe Tetova približne o 21.00 h. AFP približuje, že hasičom sa plamene podarilo uhasiť po zhruba 45 minútach. Príčina požiaru bezprostredne známa nebola. Úrady už začali incident oficiálne vyšetrovať.

Kliniku v Tetove postavili len vlani za účelom liečby pacientov s ochorením COVID-19. V Severnom Macedónsku narastá už od polovice augusta počet nových prípadov koronavírusu. Tamojšiu vládu to donútilo sprísniť epidemiologické opatrenia, v súvislosti ktorými sa teraz napríklad občania pri vstupe do kaviarní či reštaurácií preukazujú tzv. covidpasmi, uvádza Reuters.  

V tejto dvojmiliónovej krajine pribudlo za ostatných 24 hodín 701 nových prípadov nákazy koronavírusom a 24 súvisiacich úmrtí. Jeden z najvyšších výskytov nákazy v krajine pritom aktuálne zaznamenáva práve mesto Tetovo obývané prevažne etnickými Albáncami.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok