Na strednej škole v Rožňave má štvrtina učiteľov covid, žiaci majú riaditeľské voľno

TA3 TASR
7.9.2021 14:41

Košický samosprávny kraj eviduje k utorku prípady ochorenia covid-19, ktoré zasiahli do režimu vyučovania, na ôsmich krajských stredných školách, šesť z nich je v Košiciach a dve v Rožňave. Na rožňavskej Strednej odbornej škole technickej je na covid-19 pozitívne testovaná až štvrtina pedagogického zboru.

V laboratóriách sekvenujú všetky vzorky pozitívne na nový koronavírus
TASR

Podľa dohody s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Rožňave bolo na tejto škole na pondelok a utorok nariadené riaditeľské voľno,“ uviedla hovorkyňa predsedu Košického samosprávneho kraja Anna Terezková.

Celkovo kraj eviduje na Strednej odbornej škole v Rožňave desať pozitívne testovaných prípadov v pedagogickom zbore a jeden medzi nepedagogickými zamestnancami. Zamestnanci a úzke kontakty pozitívne testovaných priebežne absolvujú PCR testy. „V závislosti od celkového počtu pozitívnych prípadov plánuje škola od stredy učiť dištančne. Keďže pozitívne testovaná bola doposiaľ štvrtina pedagogického zboru, s najväčšou pravdepodobnosťou sa bude vyučovať s upraveným rozvrhom,“ konštatovala hovorkyňa. Škola sa aj naďalej riadi pokynmi regionálnych hygienikov v Rožňave.

Prípady nákazy covid-19, ktoré zasiahli do režimu vyučovania, sú na ďalších siedmich stredných školách. „Tieto triedy sú v karanténe a automaticky prešli na dištančné vzdelávanie,“ doplnila Terezková.

Ide o dve triedy na Strednej športovej škole na Triede SNP v Košiciach a po jednej triede na košických školách Strednej odbornej školy beauty služieb na Gemerskej ulici, Stredná zdravotnícka škola Kukučínova, Gymnázium Poštová, Gymnázium Trebišovská a Gymnázium na Opatovskej ceste, v Rožňave je to Stredná zdravotnícka škola.

Košický samosprávny kraj je zriaďovateľom celkovo 63 stredných škôl.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok