Kajakárka Mintálová obsadila 3. miesto na pretekoch Svetového pohára

TA3 TASR
4.9.2021 13:07

Slovenská kajakárka Eliška Mintálová obsadila 3. miesto v treťom kole Svetového pohára vo vodnom slalome. Za víťazkou Jessicou Foxovou z Austrálie zaostala o 7,36 sekundy, druhá bola Britka Mallory Franklinová (+3,66).

Kajakárka Mintálová obsadila 3. miesto na pretekoch Svetového pohára
TASR/Michal Svítok

Mintálová bola jedinou slovenskou reprezentantkou v sobotných finálových súťažiach v K1. Do finále sa neprebojovali Jana Dukátová ani Soňa Stanovská a nepodarilo sa to ani Jakubovi Grigarovi. Dvadsaťdvaročná Mintálová predviedla skvelý výkon. Hoci ťukla už na druhej bránke a po prvom medzičase mala manko 4,97 sekúnd na priebežnú líderku, strednú časť zvládla perfektne a stratu znížila na 35 stotín. Na 23. bránke pridala ďalšie dve trestné sekundy, ale napriek tomu sa dostala do vedenia.

Z prvého miesta ju zosadila Foxová, ktorá predviedla čistú jazdu a ako jediná podliezla 90-sekundovú hranicu (89,92). Napokon Slovenku predstihla aj Franklinová, ktorá síce mala v úvodnej pasáži dvojsekundovú penalizáciu, ale zvyškom kanála prešla bez zaváhania.

Pre Mintálovú je to prvé pódiové umiestenie na pretekoch Svetového pohára, doteraz dosiahla najlepšie štvrtú priečku vo finále SP 2019 v Prahe.        

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok