Stav zranených detí z tábora v Turčeku, ktorý zasiahla veterná smršť, je stabilizovaný

TA3 TASR
17.8.2021 12:02

Zdravotný stav štyroch zranených detí zo stanového tábora v Turčeku, ktorý v noci zasiahla veterná smršť, je stabilizovaný. Piate je mimo ohrozenia života. Potvrdili hovorkyne nemocníc v Martine a Žiari nad Hronom, v ktorých pacientov hospitalizovali.

Stav zranených detí z tábora v Turčeku, ktorý zasiahla veterná smršť, je stabilizovaný
TASR/Ján Kroš

Ďalšie dve deti ošetrili na urgentnom príjme Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Banskej Bystrici, následne ich prepustili do domácej liečby. Ako priblížila komunikačná špecialistka siete nemocníc Svet zdravia a polikliník ProCare Jana Fedáková, do nemocnice v Žiari nad Hronom prijali na hospitalizáciu štyroch pacientov. "Našťastie utrpeli iba ľahké zranenia a ich zdravotný stav je stabilizovaný," povedala.

Hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Martin Katarína Kapustová uviedla, že jedno dieťa hospitalizovali na klinike detí a dorastu. "Momentálne je mimo ohrozenia života," dodala. 

Letný stanový tábor v obci Turček v okrese Turčianske Teplice zničila v noci z pondelka na utorok veterná kalamita. Nachádzalo sa v ňom 104 detí, z ktorých sedem utrpelo zranenia a jedno prišlo o život. Hasiči poskytli zraneným osobám predlekársku prvú pomoc a odovzdali ich do opatery záchrannej zdravotnej službe. Tá transportovala deti na ďalšie ošetrenie do nemocníc. Ostatné deti pozvážali hasičskou technikou do budovy neďalekého kláštora, kde dostali dočasné ubytovanie. Následky veternej kalamity v súčasnosti odstraňujú. Postihnutým osobám poskytujú krízovú intervenciu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok