Ľudia zablokovali hraničný priechod vo Svrčinovci. Tvrdia, že sú diskriminovaní

TA3 TASR
9.7.2021 11:23

Nespokojní pendleri zablokovali aj hraničný priechod vo Svrčinovci. Dopravná situácia na severozápadnom Slovenku bola mimoriadne kritická. Hraničný priechod Svrčinovec je po proteste občanov opäť prejazdný.

Krátko po deviatej ráno skupina asi 20 ľudí zablokovala hraničný priechod vo Svrčinovci. Ich požiadavky sú jasné - nechcú sa testovať. Väčšina z nich pracuje za hranicami v Českej republike. Upozorňujú na to, že ak potrebujú ísť tri alebo štyrikrát za mesiac do susedného Česka, môže ich stáť testovanie stovky eur. Navyše, do Čiech sa dostanú úplne bez problémov. Tie prichádzajú až pri návrate na Slovensko.

Po ukončení blokovania bola na hraničnom priechode obnovená doprava, informovalo operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

Zdržanie a kolóny evidovali podľa krajského policajného hovorcu Radka Moravčíka z dôvodu, že občania zablokovali cestu k hraničnému priechodu s Českou republikou.

Podľa starostky Svrčinovca Renáty Majchrákovej protestovala v piatok ráno na hraničnom priechode skupina ľudí prechádzaním cez priechod pre chodcov. "Aktuálne opatrenia sa týkajú značnej časti obyvateľov našej obce. Ovplyvňujú rodinné vzťahy aj ľudí, ktorí pracujú na českej strane. Keďže sme v Európskej únii, každý to vníma tak, že by mal mať práva a povinnosti ako iní. Napríklad to veľmi porovnávajú s Rakúskom. Protestovala aj naša obyvateľka, ktorá prekračuje hranicu možno 50 metrov. A asi sa jej veľmi dotýka tento stav," povedala Majchráková.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok