Čechom stále neveria, Nemecko predĺžilo hraničné kontroly

TA3 TASR
30.3.2021 12:50

Nemecko v utorok oznámilo predĺženie stacionárnych kontrol na hraniciach s Českom o ďalších 14 dní a zároveň ukončilo hraničné kontroly s rakúskou spolkovou krajinou Tirolsko, ktoré mali byť pôvodne v platnosti do stredajšej polnoci. Uviedol to v Berlíne nemecký minister vnútra Horst Seehofer, informovala agentúra DPA.

Čechom stále neveria, Nemecko predĺžilo hraničné kontroly
TASR/AP

Seehofer predĺženie kontrol s Českou republikou zdôvodnil tým, že práve v pohraničných regiónoch je počet nakazených stále vysoký a Česko naďalej patrí medzi oblasti s vysokou incidenciou nákazy. Hoci bolo v nedeľu Česko vyradené z oblastí s výskytom vírusových variantov, v platnosti zostáva povinnosť preukázania sa negatívnym testom pri vstupe do krajiny a 14-dňová karanténa. Platnosť týchto opatrení by mala vypršať až po Veľkej noci.

Viac kontrol po Veľkej noci

Rovnaké karanténne pravidlá platia naďalej i pre Tirolsko - obľúbený cieľ nemeckých dovolenkárov -, ktoré tiež do víkendu patrilo medzi oblasti s výskytom nákazlivejších variantov koronavírusu.

Seehofer zároveň nariadil polícii zintenzívnenie náhodných hraničných kontrol i tam, kde sa nevykonávajú stacionárne kontroly, a to predovšetkým po Veľkej noci. Znamená to, že s kontrolami musia počítať napríklad i cestujúci z Poľska, Francúzska či Dánska, dodal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok