Poslanci uvažujú nad výmenou notebookov za tablety, vraj ušetria

ČTK
2.10.2012 09:55

Strana Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti chce, aby poslanci po budúcich voľbách dostali namiesto notebookov tablety. Údajne sa tak ušetrí. Podľa serveru aktualne.sk však nie je jasné, či ide o módny výstrelok alebo skutočnú snahu ušetriť peniaze voličov.

Poslanci uvažujú nad výmenou notebookov za tablety, vraj ušetria
SITA

"Tablet je na poslaneckú prácu celkom vyhovujúci pracovný nástroj. Je efektívnejší a lacnejší ako notebook. Myslím, že i niektorí konzervatívnejší kolegovia, ktorí s tabletom ešte nemajú skúsenosti, si na nich rýchlo zvyknú," uviedol predseda strany Igor Matovič.

Dotykové zariadenia sú podľa aktualne.sk až o stovky eur lacnejšie ako notebooky, ktoré sa momentálne používajú v parlamente. Ich cena sa pohybuje okolo dvetisíc eur.

Jeden z najmladších poslancov NR SR Anton Martvoň (Smer-SD) by najradšej vyfasoval takzvaný ultrabook. Popísal ho ako najmodernejšiu novinku, ktorá je tenká ako tablet, ale výkonná ako notebook.

"Môže to byť ultrabook i tablet. Hlavne, aby to nebolo ťažké," vyhlásil o možnej výmene predseda poslaneckého klubu SDKÚ-DS Ľudovít Kaník. S výmenou by naopak váhal kresťanskodemokratický poslanec Jozef Mikloško. "Tablet je už taká fajnovosť, ktorú si môže každý poslanec kúpiť sám," povedal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok