Čo by zmenil odchod Sulíka alebo Matoviča? Sme rodina má vo vláde iný cieľ

TA3 TASR
10.3.2021 17:02

Naše hnutie je za to, aby táto vláda dovládla v podobe štvorkoalície. Uviedol to predseda NR SR Boris Kollár (Sme rodina).

"Čo by sa zmenilo, keby odstúpil Richard Sulík alebo Igor Matovič? Nič, len tento cirkus by sa z vlády presunul do Národnej rady," myslí si šéf hnutia Sme rodina a parlamentu. Sme rodina preto neprichádza z požiadavkou na personálne zmeny, ale s konkrétnymi požiadavkami na pomoc ľuďom. "Ak tieto požiadavky nebudú naplnené, zoberieme sa a odídeme preč," povedal.

Sme rodina podmieňuje svoje zotrvanie v koalícii piatimi sociálnymi opatreniami. Požiadavky konkretizoval minister práce Milan Krajniak. Sociálne opatrenia chcú schváliť ešte na marcovej schôdzi. Hnutie chce v koalícii presadiť, aby sa vyplatila jednorazová sociálna pomoc ľuďom v rámci tzv. SOS dotácií. Krajniak upozornil, že z doteraz zavedeného systému vypadávajú niektoré skupiny osôb, napríklad matky samoživiteľky.

Ďalšou požiadavkou je odklad splátok úverov a energií do 30. júna, ako aj odklad výkonu exekúcií do 30. júna. Žiada tiež dofinancovanie kompenzácií v cestovnom ruchu a gastre do výšky sto miliónov eur. Piatou požiadavkou je príspevok vo forme piatich respirátorov na osobu, ľudia by si ich mohli vyzdvihnúť v lekárni.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok