Gian Piero Gasperini už nie je trénerom Interu Miláno

TA3, SITA
22.9.2011 00:40

Vedenie talianskeho futbalového klubu Inter Miláno prepustilo zo svojich služieb trénera Giana Piera Gasperiniho.

Gian Piero Gasperini už nie je trénerom Interu Miláno

Zverenci 53-ročného kouča prehrali v utorok s nováčikom Serie A 2011/2012 Novarou 1:3, minulý týždeň nestačili v Lige majstrov na turecký Trabzonspor (0:1) a celkovo už nezvíťazili v piatich stretnutiach v rade. Majiteľa a prezidenta klubu Massima Morattiho, ktorý bol na včerajšom zápase, šokoval spôsob hry. "Gasperini nemal hru pod kontrolou. Akokoľvek sa na to pozriete, je to veľmi ťažká situácia. Čo sa mi počas zápasu najmenej páčilo? Keď prehráte takým spôsobom, tak sa vám nepáči nič," povedal Moratti a zároveň vylúčil, že by mal tréner problém s hráčmi. "Klub by sa rád poďakoval Gaspierinimu za jeho prístup a vyjadril ľútosť nad ukončením pracovného vzťahu," píše sa na oficiálnych stránkach Interu.

Dočasnými kormidelníkmi "nerazzurri" sa stali Gasperiniho bývalí asistenti Giuseppe Baresi a Daniele Bernazzani. Samotný Gasperini pre Tuttosport povedal, že mu je veľmi ľúto ukončenia spolupráce, ale výsledky hovoria za všetko. "Mal som veľmi dobré vzťahy s hráčmi a taktiež s realizačným tímom a to je hlavný dôvod, prečo mi je ľúto, že odchádzam. Verím však, že to nie je iba jednostranné."

Inter je v najvyššej talianskej súťaži na nelichotivej štrnástej pozícii so ziskom jediného bodu. Podľa posledných informácií sa novým trénerom milánskeho Interu stane bývalý tréner Juventusu Turín či AS Rím Claudio Ranieri.

Hráčom Interu Miláno sa najneskôr v lete budúceho roka stane slovenský stredopoliar Juraj Kucka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok