NHL: Tampa si upevnila post lídra, Černák asistoval k triumfu

TA3 TASR
9.2.2021 07:19

Slovenský hokejový obranca Erik Černák prispel v zámorskej NHL jednou asistenciou k víťazstvu Tampy Bay na ľade Nashvillu 4:1. Obhajca titulu vybojoval piaty triumf v rade a upevnil si post lídra Centrálnej divízie.

NHL: Tampa si upevnila post lídra, Černák asistoval k triumfu
TASR/AP

Dvomi gólmi sa pod výhru Lightning podpísal center Anthony Cirelli, v závere pri neúspešnej power play domácich skórovali do prázdnej bránky Blake Coleman a Steven Stamkos. Hostia sa mohli spoľahnúť na brankára Curtisa McElhinneyho, ktorý pri sezónnom debute zlikvidoval 23 striel "predátorov". Prekonal ho iba obranca Dante Fabbro v 52. minúte.

Černák asistoval pri prvom presnom zásahu Cirelliho, spomedzi hráčov Tampy mal druhý najvyšší "icetime" - 22:28 min. Vyslal tri strely na bránku, pripísal si tri plusky a zblokoval tri strely súpera. V ôsmich tohtosezónnych vystúpeniach nazbieral dva kanadské body (0+2).

V ďalšom zápase, ktorý sa hral v noci na utorok, domáce Toronto zdolalo Vancouver 3:1. Víťazný gól Maple Leafs strelil Auston Matthews, ktorý tak natiahol svoju gólovú šnúru už na osem stretnutí.

Výsledky NHL:

Toronto - Vancouver 3:1


Ottawa - Edmonton 1:3


Columbus - Carolina 3:2


New York Rangers - New York Islanders 0:2


Nashville - Tampa Bay 1:4 /ČERNÁK za hostí 0+1/


St. Louis - Arizona 3:4 pp a sn


Boston - Buffalo - odložené

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok