B. Bugár: Urobíme všetko pre čo najskoršie schválenie eurovalu

SITA
11.10.2011 23:50

Tri koaličné strany podľa predsedu Most-Híd Bélu Bugára urobia všetko preto, aby čo najskôr parlament schválil euroval. „Poprosíme predsedu SDKÚ-DS Mikuláša Dzurindu, aby aj v našom mene inicioval rokovanie so Smerom-SD o podpore eurovalu,“ uviedol Bugár novinárom.

B. Bugár: Urobíme všetko pre čo najskoršie schválenie eurovalu

Zdôraznil, že najdôležitejší problém, ktorý treba vyriešiť je podpora eurovalu v parlamente. „Dovtedy nebudeme špekulovať. Až potom budeme rozmýšľať ako sa dá a čo sa dá,“ dodal.

Podľa premiérky Ivety Radičovej tri koaličné strany sa dohodli, že rokovať so Smerom-SD treba čím skôr. Predsedovia koaličných strán sa obrátili na Dzurindu, aby sa čo najskôr obrátil na Smer-SD.

Radičová si mieru svojej zodpovednosti plne uvedomuje. „Ďalšie kroky nechajte na mojom slobodnom rozhodnutí,“ povedala.

Dzurinda zdôraznil, že koalícia musela za euroval politicky zaplatiť a zaplatila. „Nebudeme môcť mnohé veci dokončiť a reformy presadiť, ale zodpovednosť je na strane tých, ktorí vládu povalili Každý človek vie, že sa vytvorila nová väčšina v parlamente. Treba ju pomenovať. Smer-SD, SaS, SNS. Obrovská zodpovednosť je na pleciach tých, ktorí vládu povalili. Fico na svoje plecia prevzal obrovskú zodpovednosť,“ vyhlásil Dzurinda.

Smer-SD je podľa predsedu strany Roberta Fica pripravený rokovať o eurovale. „Koalícia musí prísť s vlastnými návrhmi. Smer-SD je na takúto diskusiu pripravený,“ povedal Fico na tlačovej besede. Zatiaľ však podľa neho neprebehli žiadne rokovania. „Vyjadrujeme len pripravenosť rokovať o eurovale. Slovensko sa musí k eurovalu prihlásiť. Čakáme na návrhy od koalície,“ uviedol.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok