Nová posila pre Spolu prichádza z OĽANO, poslanec opúšťa hnutie

TA3 SITA
4.6.2019 19:43

Poslanec parlamentu Alan Suchánek posilní mimoparlamentnú stranu Spolu - občianska demokracia. Informovala o tom hovorkyňa strany Silvia Hudáčková s tým, že jeho rozhodnutie je vyvrcholením viac ako ročnej úzkej spolupráce na návrhu zásadných zmien v zdravotníctve, starostlivosti o pacientov a zdravie ľudí na Slovensku.

Nová posila pre Spolu prichádza z OĽANO, poslanec opúšťa hnutie
TASR/Jaroslav Novák

Programový dokument zverejní Spolu v najbližších dňoch. Suchánek pôsobí v Národnej rade SR ako poslanec za poslanecký klub hnutia Igora Matoviča Obyčajní ľudia a nezávisle osobnosti. Hnutiu svoje rozhodnutie Suchánek oznámil dnes a z poslaneckého klubu opozičného hnutia by mal vystúpiť čoskoro. “Našou snahou je byť najlepšie pripravení slúžiť ľuďom a od prvého dňa po voľbách naplno pracovať na zostavení vlády so silným programom a ťahom na riešenia. Na to potrebujeme dobrý plán a dobrý tím ľudí. Rozhodnutie pána Suchánka ma veľmi potešilo, bude pre nás významnou posilou,” povedal líder strany a nezaradený poslanec NR SR Miroslav Beblavý.

“Pred viac ako rokom som prijal od Mira Beblavého ponuku na spoluprácu pri tvorbe programu pre zdravotníctvo Slovenska. Výsledkom práce mnohých odborníkov je kvalitný program, ktorý Slovenské zdravotníctvo nevyhnutne potrebuje. Pri tejto práci a sledovaní strany Spolu - občianska demokracia som sa presvedčil, že Miro Beblavý dokáže osloviť nielen odborníkov a nielen z oblasti zdravotníctva, ale dokáže spájať aj slušné politické sily, čo Slovensko potrebuje ako soľ. Preto som sa rozhodol pre túto stranu,” povedal Suchánek.

OĽANO poďakovalo Suchánkovi za jeho pôsobenie v poslaneckom klube a zároveň priznalo, že jeho odchod nie je prekvapením. "Vzhľadom na to, že už viac ako rok sa nepodieľal na práci nášho zdravotníckeho tímu pod vedením tieňového ministra Mareka Krajčího, sme jeho odchod očakávali," uviedlo hnutie prostredníctvom svojho hovorcu Matúša Bystrianskeho.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok