Zrútilo sa lietadlo s 23 ľuďmi na palube, posádku tvorili Rusi

TA3 TASR
21.12.2018 16:26

Ruské veľvyslanectvo v Konžskej demokratickej republike potvrdilo smrť trojčlennej ruskej posádky lietadla typu Antonov An-26, ktoré sa zrútilo v krajine. "Bohužiaľ, môžem potvrdiť, že členovia posádky lietadla, ktoré havarovalo vo štvrtok, boli ruskí štátni príslušníci. Ich telá previezli do márnice v Kinshase," povedal ruský veľvyslanec v KDR Alexej Sentebov.

Zrútilo sa lietadlo s 23 ľuďmi na palube, posádku tvorili Rusi
TASR/AP (ilu)

Veľvyslanec predtým uviedol, že na palube stroja, ktorý prevážal volebné materiály do provincie Kasai, sa podľa nepotvrdených informácií nachádzalo 23 ľudí vrátane trojčlennej ruskej posádky. Stroj spoločnosti Gomair sa zrútil 35 kilometrov od konžskej metropoly Kinshasa, keď sa chystal na pristátie.

Agentúra AFP s odvolaním sa na svoje zdroje ešte skôr informovala, že pri havárii lietadla zahynulo šesť ľudí - päť členov posádky a jeden cestujúci. K nehode vraj došlo počas nepriaznivého počasia. Stroj sa vracal do Kinshasy z mesta Tshikapa, kam dopravil volebné materiály, povedal pre AFP hovorca volebnej komisie. Prezidentské a parlamentné voľby v KDR sú po viacnásobnom odklade naplánované na nedeľu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok